YENİDEN AYAĞA KALDIRILACAK

Akköy’de yenisini inşa edildiği için kullanılmayan ve bakımsızlıktan çökmek üzere olan 144 yıllık Yukarı Camii restore edilecek. Pamukkale Belediye Meclisi hafta başında Başkan Ertemur’un restorasyon önergesini karara bağlayacak.

Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı Akköy Mahallesi’nde bulunan Akköy Yukarı Camii, 1880’li yıllarda inşa edildi. Yukarı Cami, 2005 yılında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma kanunu çerçevesince koruma altına alındı. Cami içerisinde ince işçilikle yapılmış ahşap oymalar, eşsiz el emeği duvar işlemeleri bulunmakta. Kaderine terk edilen ve kötü durumda bulunan camii, restorasyona alınıyor.

ERTEMUR’DAN ÖNERGE

Pamukkale Belediye Meclisinin Ekim ayı birinci bileşimi, Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur başkanlığında yapıldı. Başkan Ertemur, 144 yıllık tarihi caminin restorasyona alınması için meclise ek önerge verdi. Önergede; “Mülkiyeti Pamukkale Belediyesi adına kayıtlı İzmir 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 28/04/2005 tarihli ve 801 Sayılı kararıyla korunması gerekli kültür varlıkları olarak tescil edilen Denizli İli Pamukkale İlçesi Akköy Mahallesi 638 sayılı numara parsel üzerinde bulunan tecilli caminin restorasyon projelerinin hazırlanması ve restorasyonunun yapılması için Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na 5393 sayılı belediye kanununun 75’inci maddesinin d bendine göre tahsis edilmesi hususuna karar alınmak üzerine konunun meclis gündemine alınması belediye meclisinin takdirlerine arz ederim” ifadelerine yer verildi.

PAZARTESİ GÜNÜ MECLİSTE GÖRÜŞÜLECEK

144 yıllık tarihi caminin restorasyona alınmasını içeren önerge, komisyona sevk edildi. Pamukkale Belediye Meclisinin Ekim ayı ikinci bileşimi, 7 Ekim Pazartesi günü yapılacak. Saat 15.002te başlayacak mecliste, Başkan Ertemur tarafından verilen önerge de görüşülecek.