BELEDİYE BARINAĞINDA KATLİAM İDDİASI

Sosyal medyada bir aktivistin Denizli Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma Merkezi’ne ilişkin paylaştığı görüntüler, hayvan severleri ayağa kaldırdı. Paylaşımda ‘katliam’ iddiası gündeme getirildi, sağlıklı köpeklerin öldürüldüğü savunuldu.

Hayvan dostu ve aktivist olarak bilinen Mert Güçlü isimli bir sosyal medya kullanıcısı, geçtiğimiz hafta aralıklarla üç video paylaşarak Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma Merkezi’nde hayvan katliamı iddialarını gündeme getirdi.

‘Denizli Bakımevi, Katliam İddiaları’ başlıklı paylaşımlarda Denizli’deki barınma merkezine ait olduğu öne sürülen bir merkezin görüntüleri paylaşıldı. Görüntülerde merkezde toplu halde bulunan köpekler gösterildi, “Bu canlar nerede?” sorusu yöneltildi.

Bir diğer paylaşımda ise sağlıklı bir köpeğin görüntüleri verildi, daha sonra ölü hali gösterilerek ‘öldürüldü’ denildi.

Son paylaşımda ise barınma merkezinde kafeslerde tutulan köpeklerin görüntüsüne yer verildi, ‘Gün ışığı görmeyen zindan hayatı’ başlığı ile dikkat çekmeye çalışıldı.

Paylaşılan görüntüler Denizli’de hayvan severlerin dikkatinden kaçmadı, tepkiler de art arda geldi.

GÖRÜNTÜLER GERÇEK Mİ?

Görüntülerin Denizli’deki barınma merkezine ait olup olmadığı ya da güncellikleri resmi makamlar tarafından henüz doğrulanmadı. Ancak denizliyeniolay.com’un ulaştığı bazı hayvan severler görüntülerde yer alan mekanın Denizli’deki barınak olduğunu doğruladı. Bazı hayvan severler aktivist Mert Güçlü’nün paylaştığı görüntülerin yakın zamanda çekildiğini de kaydetti.

Denizli’de barınak yönetimini zaman zaman katliam yapmakla suçlayan hayvan severler,  belediye yönetiminin değişmesine rağmen barınak yönetiminin değişmemesinden şikâyet ederken, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun bu konuda adım atmamasını eleştirdi.

Diğer yandan Çavuşoğlu dün ‘4 Ekim Sokak Hayvanları Koruma Günü’ nedeniyle barınağa ziyaret gerçekleştirmişti. Çavuşoğlu ziyarete ilişkin sosyal medya paylaşımında ise; “Can dostlarımızın bakım ve tedavilerini yapıyor, 'Satın Alma Sahiplen' diyerek yuva buluyoruz. Siz de onlara sıcak birer yuva olabilirsiniz. Çünkü onlar bizim can dostlarımız...” ifadelerini kullanmıştı.

ÇOK CİDDİ İDDİALAR

Telefonla ulaştığımız Denizli Hayvan Dostları Derneği Başkanı Bülent Gökçe de gelişmeleri yakından takip ettiklerini kaydetti. Barınak yönetiminin hayvanlara yönelik tutumu ile ilgili defalarca girişimlerde bulunduklarını ancak sonuç alamadıklarını kaydeden Gökçe; “Denizli barınağındaki ölümleri sık sık gündeme getirdik. Fakat sonuç alamıyoruz. Bu nedenle hayvan severler olarak belediye etkinliklerine katılmama kararı aldık” diye konuştu.

Güçlü’nün paylaştığı görüntülerin ‘gerçek’ olduğunu belirten Gökçe; “Bizim zaten iddialarımız var… Barınakta hayvanların sürekli öldürüldüğüne dair… Şikâyetlerimize soruşturma izni vermeyen makamlar, hayvanların katliamına neden oluyor. Soruşturma izni verildiğinde, göstereceğimiz yerlerde yapılacak olan kazılarda haklılığımız ortaya çıkacaktır. Barınak yönetimi soruşturma izni verilmediği için aklandığını savunmakta, kamuoyunu da bu şekilde yanıltmaktadır. Biz iddialarımızın arkasındayız. Gösterdiğimiz yerlerin kazılması durumunda barınak eliyle hayvanların katledildiğini ispatlarız” ifadelerini kullandı.