GÖRÜNTÜLER SUİSTİMAL VE KARALAMA AMAÇLI ÇEKİLMİŞ

Denizli’de Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi ile Doğal Yaşam Parkı’nda çekildiği iddia edilen ve sosyal medyada hızla yayılan görüntüler, hayvanseverlerin tepkisini çekti. Görüntülerde, yasaklı ırklara mensup köpeklerin kötü koşullarda tutulduğu iddiası üzerine Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden (DBB) yapılan açıklamada, bu videoların eski çalışanlar tarafından suistimal ve karalama amaçlı çekildiği ifade edildi.

GÖRÜNTÜLER SOSYAL MEDYADA TEPKİ TOPLADI

Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi ile Doğal Yaşam Parkı'nda çekildiği iddia edilen bazı görüntüler, kısa sürede sosyal medyada geniş kitlelere ulaştı. Bu görüntülerde, koruma altında bulunan yasaklı ırk köpeklerin sağlıksız ve bakımsız koşullarda tutulduğu ileri sürülüyordu. Görüntülerin hızla yayılmasıyla birlikte hayvanseverler duruma tepki gösterdi. Barınağın, hayvan haklarına aykırı koşullarda işlediğini iddia eden hayvanseverler, barınak yönetimine yönelik eleştirilerini dile getirdi.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA: "KARALAMA KAMPANYASI YÜRÜTÜLÜYOR"

Gelen tepkilerin ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi, hızla bir açıklama yaparak iddialara yanıt verdi. Belediye, sosyal medyada yayılan görüntülerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, bu videoların daha önce belediyede çalışmış olan bazı personeller tarafından kasıtlı olarak çekildiğini ve sosyal medyada paylaşarak bir "karalama kampanyası" başlatıldığını iddia etti.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Sosyal medya üzerinde bir süredir Denizli Büyükşehir Belediyemize yönelik bir takım asılsız iddialar üzerinden yıpratma ve karalama kampanyası yürütülmektedir. Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde koruma altına alınan yasaklı ırk köpeklerin kaldığı bölümler ve sağlıkları hakkında sosyal medya üzerinden gerçeğe ve hukuka aykırı olarak sistemli bir şekilde bilgi kirliliğine sebebiyet verecek paylaşımlar yapılmaktadır.”

YASAKLI IRKLARIN BAKIMI DÜZENLİ OLARAK YAPILIYOR

Belediyenin açıklamasında, yasaklı ırklara mensup köpeklerin sağlıklı koşullarda bakıldığı ve bu köpeklerin düzenli sağlık kontrollerinden geçirildiği vurgulandı. Resmi kurumlar tarafından yapılan bu kontrollerin tüm detaylarının kayıt altına alındığı ifade edilerek, köpeklerin stres yaşamamaları için sadece yetkili personel tarafından dışarı çıkarıldıkları belirtildi. Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi: “Yasak ırk köpeklerimiz sağlık kontrolleri ve bakım şartlarına uygun olarak bakılmakta ve resmi kurumlar tarafından düzenli olarak kontrol edilerek tüm bilgileri kayıt altına alınmaktadır. Yasak ırklı köpeklerimizin sürekli demir parmaklıklar ardında kalmaması ve strese girmemeleri için personel tarafından günlük olarak bahçeye çıkarılmaktadır.”

GÖRÜNTÜLER ESKİ PERSONEL TARAFINDAN ÇEKİLDİ

Denizli Büyükşehir Belediyesi, yayılan görüntülerin daha önce belediyede çalışmış olan bazı personeller tarafından çekildiğini belirterek, bu kişilerin barınakta kötü koşullar varmış gibi göstermek için bilinçli olarak bu videoları çekip sosyal medyada paylaştıklarını ifade etti. Belediye, kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu girişimlere karşı dikkatli olunması gerektiğini vurgulayarak, şeffaflık ilkesi gereği isteyen herkesin barınağı ziyaret edebileceğini açıkladı.

Belediye açıklamasında şu cümlelere yer verdi: “Söz konusu görüntüler daha önce idaremiz personelleri tarafından suistimal ve karalama amaçlı çekilmiş videolardır. Bu birimlerimizde çalışmış olan ve ihmali ortaya çıkan personeller tespit edilerek gerekli işlemler başlatılmıştır. Merkezimizde bulunan yasaklı ırk köpeklerin kaldığı alanlar ve ölü olarak gösterilen yasaklı ırk köpekleri şeffaflık ilkemize dayanarak sizinle paylaşıyor ve bu bölümü görmek isteyen herkesi merkezimize davet ediyoruz.”

İLGİLİ SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Denizli Büyükşehir Belediyesi, barınakta yaşanan olaylarla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve bu süreçte kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için çalışmalarını sürdüreceğini açıkladı. Belediyenin, barınakta hayvanlara yönelik kötü muamele iddialarına karşı hassasiyetle yaklaştığı ve tüm süreçlerin titizlikle incelendiği ifade edildi.