HZ. PEYGAMBER VE ŞAHSİYET İNŞASI KONUŞULDU

Denizli İl Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle "Hz. Peygamber ve Şahsiyet İnşası" adlı konferans gerçekleştirildi. Emekli dekan Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, Hz. Peygamberin örnek ahlakını anlattı.

Denizli İl Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle "Hz. Peygamber ve Şahsiyet İnşası" adlı konferans düzenlendi. Servergazi İmam Hatip Ortaokulunda gerçekleştirilen konferans, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Bayramyeri Cami İmam Hatibi Abdüllatif Cengiz, programda Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi.

Denizli İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, açış konuşmasında, "Şahsiyet, benlik ve bilinç ikliminde zaman zaman buhranlı süreçlerle karşılaşan Müslümanın, kulluk ve kişiliği önündeki engelleri kaldıran yegâne umut ve çözüm merkezi Peygamber Efendimizdir. Bu bağlamda Müslümanlar olarak bizim en temel sorumluluğumuz, Peygamber Efendimizin yüce şahsiyetini ve örnek ahlakını kendimize ve hayatın her alanında şiar edinmeliyiz." dedi.

HZ. PEYGAMBER VE ŞAHSİYET İNŞASI KONUŞULDU

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösteriminin akabinde, Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Emekli Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, "Hz. Peygamber ve Şahsiyet İnşası" konulu konuşmalarını gerçekleştirdi. Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve 1-7 Ekm Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlenen programda Prof. Dr. Yıldırım, hitaplarında Hz. Peygamberin sosyal hayatın her köşesinde sergilediği örnek ahlakı üzerinde durdu.

Programda, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun ve İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, Prof. Dr. Mustafa Yıldırım'a günün anlam ve önemine binaen hediye ve çiçek takdiminde bulundu. Programa Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Merkezefendi Kaymakamı Abdullah Demir, Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Ahmet Şamil Ok, Denizli İl Müftü Yardımcıları Adem Karakelebek, Osman Demirel, Semih Keskin, Hamide Belgrat, ilçe müftüleri, şube müdürleri, müftülük personeli, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.