SARAYKÖY VE HONAZ’A HALK EKMEK

Sarayköy ve Honaz’da Halk Ekmek büfeleri kuruldu, dar gelirli için ekmek satışlarının yakın zamanda başlayacağı duyuruldu. Sarayköy’de halk ekmek 6, Honaz’da ise 6,5 liradan satılacak.

Denizli’de Merkezefendi Belediyesi’nin başlattığı Halk Ekmek uygulaması giderek yaygınlaşıyor. Pamukkale Belediyesi’nin ardından Sarayköy ve Honaz Belediyeleri de ilçenin çeşitli noktalarına kurdukları Halk Ekmek Büfeleri ile dar gelirlilere uygun fiyatla ekmek satmaya hazırlanıyor. Sarayköy Belediye Başkanı Mehmet Salip Konya ile Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek ilçelerinde uygun fiyatlı ekmek satışı yapılacağını sosyal medyadan duyurdu.

Sarayköy Belediyesi, en temel gıda maddelerinin başında gelen ekmeği uygun fiyatla halka ulaştırmak için çalışma başlattı. Belediye, ilk etapta üç mahalleye yerleştirdiği büfelerle, vatandaşa 6 liradan halk ekmek satacak.

SARAYKÖY’DE 6 LİRADAN SATILACAK

Sarayköy Belediye Başkanı Mehmet Salih Konya yaptığı açıklamada, Halk Ekmek büfelerinin yerleştirildi müjdesini verdi. İlçede Aşağı Mahalle’deki Ahmet Şentürk Parkı, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Mimar Sinan Parkı ve İstasyon Parkı’nda büfelerin kurulduğu kaydedildi. Bu ilçede Halk Ekmek fiyatı 6 lira olarak belirlendi. Konya paylaşımında; “Sarayköy'de halkımıza uygun fiyatlı ekmek sunmak amacıyla, yeni Halk Ekmek Büfeleri hizmete girmeye hazırlanıyor. İlk etapta belirlenen 3 satış noktası ile ekmek satışına kısa süre içinde başlayacağız. Halk ekmek büfelerimiz, günlük taze ekmek ihtiyacınızı karşılamak için tasarlandı ve ekmeklerimiz sadece 6 TL'den satılacak. Ekonomik sıkıntı çektiğimiz bu dönemde hemşehrilerimize katkıda bulunmak için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

HONAZ’DA 6,5 LİRA

Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek ise Halk Ekmek Büfeleri’nin kapalı pazar yeri, Kocabaş ve Kaklık’taki belediye hizmet binalarında kurulduğunu duyurdu. Bu büfelerde ekmeğin 6,5 liradan satılacağını açıklayan Kepenek, “Vatandaşlarımızın günlük ekmek ihtiyacını daha ucuz ve kaliteli bir şekilde karşılamak, bütçelerine katkı sağlamak amacıyla perşembe günü saat 07.00’de Halk Ekmek satışları başlıyor. Ekmek, büfelerimizde 6.5 TL'den satışa sunulacaktır. Çevremize duyarlı ve yeni nesillere örnek olmak amacıyla tüm vatandaşlarımızı ekmek torbalarıyla birlikte Halk Ekmek’e bekliyoruz.

Sosyal belediyecilik anlayışı ile hizmetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz” paylaşımı yaptı.

Diğer yandan her iki ilçe belediyesinin de ekmeği Merkezefendi Belediyesi’nin kurduğu ekmek fabrikasından satın alacağı öğrenildi.