ŞEKER FABRİKALARININ ARSALARI ÖZELLEŞTİRİLECEK

Denizli'nin Baklan ilçesinde, mülkiyeti Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş adına kayıtlı iki parsel, imar planında yapılacak düzenleme ile özelleştirilecek. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile ilgili Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Denizli'deki özelleştirme yapılacak arsalara bir yenisi daha ekleniyor. Mülkiyeti Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş adına kayıtlı olup, özelleştirme kapsam ve programında bulunan Baklan ilçesine bağlı Hadim Mahallesi'ndeki 421 ada, 21 ve 22 no'lu parsellerin imar planında düzenleme yapılacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile ilgili Cumhurbaşkanı kararında 421 ada, 21 ve 22 no'lu taşınmazlara ilişkin "toplu iş yerleri, teknik altyapı alanı ve yol" kullanım kararları getirilmesine yönelik olarak Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca hazırlanan /25.000 ölçekli nazım imar planı değişikliğine yer verildi.

Kararda, söz konusu taşınmazlarda 2 kat yapılaşmayı içeren nazım imar planı değişikliği ile 1/5.000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1.000 ölçekli uygulama imar planlarının onaylanmasına, bu karar gereklerinin yerine getirilmesi hususunda Özelleştirme İdaresi Başkanlığının yetkili kılınmasına karar verildiği belirtildi.