DENİZLİ BAROSU SEÇİMİ BAŞLADI

Denizli Barosu'nun dün başlayan 49'uncu Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda bugün avukatlar sandığa gidiyor. Üç adayın yarıştığı genel kurulda, Denizli Barosu'nun yeni yönetimini belirlemek üzere sabah 09.00'da başlayan oy kullanma işlemi saat 17.00'de sona erecek.

Denizli Barosu'nun 49'uncu Olağan Seçimli Genel Kurulu, Merkezefendi ilçesi Adalet Mahallesi'ndeki Denizli Barosu hizmet binasında devam ediyor. Kentin etkin sivil toplum kuruluşları arasında yer alan Denizli Barosu'nda, dün başlayan genel kurulun ilk gününde faaliyet raporları görüşülüp, adaylar kendilerini ve ekiplerini tanıttı. Genel kurulun ikinci günü ise bugün, baro üyeleri sandık başına gitti.

Yeni dönem için üç isim başkanlık yarışında yer alıyor. 2 bin 106 üyesi bulunan Denizli Barosu'nun olağan genel kurulunda mevcut Başkan Adnan Demirdöğer, Jülide Keleş Yarışan ve Ufuk Kök'ün listeleri, üyelerin desteğini almak için yarışıyor. Baronun yeni yönetimini belirlemek üzere kurulan 8 sandıkta, sabah 09.00'da başlayan oy kullanma işlemi saat 17.00'de sona erecek.

DENİZLİ BAROSU SEÇİMİ BAŞLADI

Avukatlık Kanunu'nun 86'ncı maddesi gereğince, geçerli bir mazeretini bildirmedikçe Baro Levhasına yazılı her avukat, olağan ve gerek olağanüstü genel kurul toplantılarına katılmak ve oy kullanmakla yükümlü. Haklı bir neden olmaksızın oy kullanmayanlara, ilçe seçim kurulu başkanı tarafından baroya kayıtlı avukatların yıllık keseneğinin (aidatının) üçte biri miktarında para cezası veriliyor. Bu para cezaları ilgili baro başkanlığınca tahsil ediliyor ve baro bütçesine gelir kaydediliyor.

Baroya kayıtlı avukatlar, Başkan, Yönetim Kurulu (10 asil, 10 yedek), Denetleme Kurulu (3 asil, 3 yedek), Disiplin Kurulu (5 asil, 3 yedek) ile Türkiye Barolar Birliği delegeliği için (3 asil, 3 yedek) seçimlerini yapacak. Avukatlar, üzerinde İlçe Seçim Kurulu'nun mührü bulunan ve Sandık Kurulu Başkanı tarafından verilen zarflarla oylarını kullanarak tercihlerini yapacak. Saat 17.00'de oy verme işlemi sona erdiğinde oy tasnifi ve sayımına geçilecek.