ÇINAR’DA ANAYASA NÖBETİ

AK Partili Numan Kurtulmuş’un, Anayasa’nın 3’ncü maddesinin değişebileceği yönündeki sözlerine tepkiler sürüyor. CHP’liler, Pamukkale ilçe örgütünün çağrısı ile bir günlük Anayasa nöbeti tuttu.

HÜDA-PAR’ın Anayasa’nın ilk 4 maddesinin değiştirilmesini istemesinin ardından Ak Parti’den sürpriz bir çıkış geldi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Anayasa’nın 3’ncü maddesinin daha iyi anlaşılabilmesi gerekçesi ile yeniden düzenlenmesi gerektiğini ifade etti. Bu sözler kamuoyunda büyük tepki topladı. CHP’liler esas amacın değiştirilmesi dahi teklif edilemeyen ilk 3 madde olduğuna dikkat çekti.

Denizli’de CHP Pamukkale İlçe Örgütü’nin çağrısı ile uyarı niteliğinde Anayasa Nöbeti tutuldu. Nöbet Pazar akşamı 19.23’te başladı, 24 saat süreceği açıklandı.

Pamukkale ilçe örgütünün gençlik kolları ve kadın kolları ile birlikte yapılan çağrıya il yönetimi ve diğer ilçe yönetimlerin de destek geldi. CHP’liler Çınar Meydanı’nda toplanarak uyarı nöbeti tuttu. İl Başkanı Ali Osman Horzum ve yönetimi de meydanda hazır bulundu.

Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Coşkun çağrısında; “TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Anayasamızın 3. Maddesini tartışmaya açmaya çalışması karşısında, CHP Pamukkale İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlarımız ile birlikte 13 Ekim Pazar günü saat 19:23 ten itibaren Delikliçınar Meydanında uyarı niteliğinde Anayasa Nöbeti başlatmış bulunmaktayız.

Bu nöbeti 14 Ekim Pazartesi saat 19:23’te yapacağımız Basın açıklaması ile sona erdireceğiz” ifadelerini kullanmıştı.