3 BİN 400 ŞİRKET İZAHA DAVET EDİLECEK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ülke genelinde büyük şirketlere yönelik yoğun bir denetim programı başlattıklarını açıkladı. 31 ilde gerçekleştirilecek bu denetimlerde 3 bin 400 büyük şirket izaha davet edilecek.

"VERGİDE ADALET VE ETKİNLİK İÇİN DENETİMLER SÜRECEK"

Bakan Şimşek, vergi adaletini sağlamak ve kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında başlatılan bu denetimlerin, ilk etapta 500 vergi müfettişiyle İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa ve Konya gibi illerde yoğunlaşacağını belirtti. Şimşek, "Vergide adalet ve etkinlik ilkemiz doğrultusunda, çok kazanan ancak az vergi ödeyen mükelleflerin takibini bırakmıyoruz." dedi.

3 BİN 400 ŞİRKET İZAHA DAVET EDİLECEK

Denetim programı çerçevesinde, risk analizi sonuçlarına göre 3 bin 400 büyük şirket izaha davet edilecek. Bakan Şimşek, bu şirketlere enflasyon düzeltmesi hükümlerinin yanlış uygulanması, kayıt dışı hasılat elde edilmesi ve işletmelere ait olmayan banka hesapları üzerinden tahsilat yapılması gibi konuların sorulacağını belirtti. Ayrıca, sosyal medya gelirlerinin beyan edilmemesi de denetlenecek hususlar arasında.

23 MİLYAR LİRA VERGİ MATRAH FARKI

Şimşek, yapılan incelemelerde 23 milyar liralık vergi matrah farkının eksik beyan edildiğini tespit ettiklerini ve bu süreç sonucunda kamunun milyarlarca lira tutarındaki vergi alacağının geri kazanılmasının hedeflendiğini söyledi. İzahları yeterli görülmeyen mükelleflerin ise vergi incelemesine sevk edileceğini vurguladı.