KARTAL GÖLÜ VE ANIT KARAÇAM ORMANLARI TEHLİKEDE Mİ?

Kartal Gölü Tabiatı Koruma Alanı sınırında Eti Krom A.Ş. tarafından krom ocağı işletilmesi planlanıyor. Denizli’de ÇED toplantılarının yapıldığı işletmenin, Kartal Gölü ve Anıt Karaçam Ormanları’nı etkileyeceği endişesi hakim oldu.

Geçtiğimiz haziran ayında Muğla’nın Köyceğiz İlçesinde Sandras Dağı bölgesinde hayata geçirilecek Krom Madeni Projesi’nin ÇED süreci, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından sonlandırılmıştı. Çevrecilerin yoğun tepkileri sonrasında sonlandırılan projenin bir yenisi için süreç başladı.

Eti Krom A.Ş. tarafından Muğla İli, Köyceğiz İlçesi, Yayla Mahallesi sınırlarında N21c4 paftasında RN: 200807209 ve ER. 3160232 numaralı IV(c). Grup 217,33 hektar ruhsat alanında yeraltı üretim yöntemi ile 23,95 hektarlık ÇED alanında krom ocağı işletilmesi planlanıyor. Bugün Yayla Mahallesi’nde, proje için halkı bilgilendirmek amacıyla ‘Halkın Bilgilendirilmesi ve Sürece Katılımı Toplantısı’ yapıldı.

Denizli’nin Beyağaç İlçesi’ndeki Kartal Gölü Tabiatı Koruma Alanı sınırında açılması istenen maden ocağı, Denizli’de endişeye yol açtı. Bazı Denizlililer; “Bir süre önce mahkeme kararıyla ruhsat isteği Kartal Gölü Tabiatı Koruma Alanı sınırında kaldığı için reddedilen yerin hemen bitişiğinde tekrardan ruhsat isteği gündemde. Aklıma gelen acaba Kartal Gölü Ve Anıt Karaçam Ormanları da mı tehlikenin göbeğine düştü” ifadeleri kullanıldı.