DENİZLİ’DE ASTSUBAYLAR GÜNÜ KUTLANIYOR

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Denizli Şubesi üyeleri, 17 Ekim Astsubaylar Günü etkinlikleri kapsamında Valilik önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

 

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Denizli Şubesi, 17 Ekim Astsubaylar Günü kapsamında bir sizi etkinlik düzenledi. Dernek Başkanı Bülent Kandemir öncülünde Valilik önünde tören düzenlendi. Törende Başkan Kandemir, Denizli Valiliği önündeki Atatürk Anıtına çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören sona erdi.

Etkinlikler, Asri Mezarlık’ta bulunan Şehitliğinin ziyaret edilmesi ile devam etti. Şehit mezarlarına karanfil bırakan emekli astsubaylar, öğle saatlerinde yapacakları basın açıklamasının ardından kokteyl sunumu yapacaklar.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD), Astsubaylar Günü ve derneğin 40’ncı kuruluş yıl dönümünde ülke genelindeki 98 şube ve temsilciliklerinde ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Ortak basın açıklamasının Denizli ayağı, TEMAD Denizli Şube’nde yapıldı. Özlük haklarıyla ilgili taleplerini sokaklarda aramak zorunda kaldıkları için Astsubaylar Günü’nü buruk bir şekilde kutladıklarını ifade eden Denizli Şube Başkanı Bülent Kandemir, “Bugüne kadar genel merkezimiz tarafından yetkililerle doğru iletişim kurarak masada anlaşmanın yollarını çok arandı. Çalınmayan kapı, gidilmeyen kurum, eli sıkılmayan bürokrat kalmadı. Bizi görmezden gelmeye çalışanlara kendimizi tanıttık ve gülümsememizi hiç eksik etmedik. Hepimiz için onur mücadelesi haline gelen haklarımızı almak uğruna hem genel merkezimiz hem de şubelerimiz olarak senelerce mücadele verdik. Cumhurbaşkanımızla dahi her türlü zorluğa karşı defalarca görüşüldü. Her defasında da biz astsubaylara çok olumlu yaklaşımlarda bulunuldu. En son ‘Seçimden sonra’ diye bizzat sözleri var ama ne varsa, alt kademesi bizleri bir türlü sevmedi, sevemedi. Oysaki bizler, bu devletin üvey evladı değil bu vatan ve devlet için canlarını feda eden öz evlatlarıyız. Bu nedenledir ki, TEMAD Genel Başkanlığımız, Türkiye geneli şube başkanlıkları ve üyelerimizle birlikte eylem kararı aldı” dedi. 

DENİZLİ’DE ASTSUBAYLAR GÜNÜ KUTLANIYOR

“EYLEMLERİMİZ DEVAM EDECEK”

İlki eylemlerini TBMM önünde gerçekleştirdiklerini belirten Kandemir; “Eylemlerimizi Türkiye geneline yaydık ve Balıkesir, Denizli, Bursa illerimizde sürdürdük. Hatırlarsınız ki Denizli’de yapılan kortej yürüyüşü ve basın açıklamamıza çevre şubelerimizin de katılımı ile bin 300 meslektaşımız iştirak etmiştir. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ile Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde yapmış olduğumuz eylemlerimize bugün, 17 Ekim Astsubaylar Günümüz ve 40’ıncı kuruluş yıldönümümüz olması hasebiyle 17 ilimizde yapacağımız eylemlerimizle devam ediyoruz. Ta ki, hakkımız olan ve senelerdir her seçim döneminde bizlere söz verilen tazminatlarımızı alana kadar eylemlerimiz artarak devam edecektir. Bizler, asla el açıp dilencilik yapmıyoruz. Yetkililerden sadaka da istemiyoruz. Bizler, sadece hakkımız olanı istiyoruz. Söz verilmesine rağmen son dakikada, Meclis’te yasa teklifinden çıkarılan tazminat hakkımızı istiyoruz” diye konuştu.

“TAZMİNAT HAKKIMIZIN VERİLMESİNİ İSTİYORUZ”

Güçlü bir Türkiye’nin oluşmasının, daha güçlü bir silahlı kuvvetlerine ve orduya bağlı olduğunu hatırlatan Başkan Kandemir; “Etrafımızdaki cehennem ateşlerini, ordusu güçlü olmayan ülkelerin ne hale geldiğini görüyoruz. Hangi ülkenin silahlı kuvvetleri güçlü ise bölgesindeki söz hakkı da ona aittir. Ordusuna sahip çıkamayan ülkesine de sahip çıkamaz. Bizler; hiçbir zaman görevinden kaçmayan, milletimizin namusu, şerefi, ülkemizin ise bağımsızlığı için canımızı vermekten asla çekinmeyen, atalarımızın kanla çizdiği topraklarımızı, kimimiz uzuvlarımızı kaybedip gazi olarak, kimimiz de canımızı ortaya koyup şehit olan astsubaylarız. Bizler, defalarca söz verilen ancak seçimlerden sonra hep unutulan tazminat hakkımızın verilmesini, görevde ve emeklilikte iken aldığımız maaşlar arasındaki uçurumun giderilmesini ve diğer özlük haklarımız konusundaki eşitsizliklerin giderilmesini istiyoruz. Bundan sonra bizler için olmazsa olmazımız tazminat hakkımız. TEMAD Genel Merkezi ve şubelerimiz olarak bizler taleplerimiz gerçekleşinceye kadar haklı ve hakkımız olan için, mücadelemizi, azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.