EĞİTİM İŞ 19’UNCU YILINI KUTLUYOR

Eğitim İş Sendikası 19’uncu kuruluş yıldönümünü kutluyor. Sendikanın 19 yılda sadece eğitim emekçilerinin değil toplumsal muhalefetin de en güçlü sesi olduğu kaydedildi.

Eğitim İş Sendikası 19’uncu kuruluş yıldönümünü kutluyor. Sendikanın Denizli 1 No’lu Şube Başkanı İlker Zengin ve 2 No’lu Şube Başkanı Tahir Çetin yaptıkları ortak açıklamada sendikanın sadece eğitim emekçilerinin değil toplumsal muhalefetin de sesi olduğu ifade edildi. 

Açıklamada Eğitim İş’in cumhuriyet ilkelerinden yana tek ve kararlı bir duruş sergilediği hatırlatılarak; “Eğitim İş mücadelesinin odağına laik, bilimsel, adil ve kamusal eğitimi koyan sendikamızın haklılığı, eğitimdeki eşitsizliğin arttığı, tarikatların eğitimi kendi arka bahçeleri gibi kullandığı bu zor günlerde çok daha net anlaşılır olmuştur. Toplumdaki bu farkındalık, Eğitim-İş'in özgül ağırlığını daha da artırmış, sözümüzü daha güçlü hale getirmiştir.

Siyasi rejimin karanlığının emeğimize ve düşünsel kaynaklarımıza saldırılarının zirveye ulaştığı bir dönemde, Eğitim-İş, 19. yılında, 150 bine yaklaşan üyesiyle mücadelesini büyütmeye devam ediyor. Çünkü Eğitim-İş gücünü siyasetten değil, emeğin onurundan alır. Cumhuriyet ilkelerinin, demokrasinin, barışın ve laikliğin yılmaz savunucusudur ve bu dik duruşu nedeniyle, şişirilmiş üye sayılarıyla beslenen yandaş sendikalardan çok daha güçlü bir konuma sahiptir.

Ülkemizi ilgilendiren her konuda; demokrasiden, laiklikten, barıştan, insan haklarından, kadın mücadelesinden, çevre sorunlarından ve ilericilikten yana tavrımızı sürdüreceğiz. Tüm eğitim emekçileri insanca çalışma koşullarına ve insan onuruna yaraşır ücretlere sahip olana kadar mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

Diğer yandan sendikanın kuruluş yıldönümü nedeniyle CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum ve yönetim kurulu üyeleri ziyaret gerçekleştirdi.