KAZI ÇALIŞMALARINA KAYNAK SAĞLANACAK

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan karara göre kentte kazı çalışmalarının devam ettiği 5 antik kentte için toplam 1 milyon 125 bin liralık destek sağlanacak. Karar oy birliğiyle meclisten geçti.

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi ekim Ayı olağan toplantısının ikinci bileşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu başkanlığında yapıldı. Toplantıda;  kentte kazı çalışmasının devam ettiği; Laodikya Antik Kenti, Tripolis Antik Kenti, Beycesultan Höyüğü, Aşağıseyit Höyüğü ve Ekşi Höyüğü’nde maddi destek sağlanmasını öngören gündem maddesi görüşüldü.

Antik kent ve höyüklerin kazı heyeti başkanlıkları ile Büyükşehir Belediyesi arasında protokol akdedilmesi ve söz konusu kazı başkanlıklarına maddi destek verilmesi, protokol şartlarını belirlemek ve protokolü imzalamak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı’na yetki verilmesi hususunu içeren gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi.

Laodikya Antik Kenti kazı çalışmalarına 600 bin lira, Tripolis Antik Kenti kazı çalışmalarına 200 bin lira, Beycesultan Höyüğü kazı çalışmalarına 125 bin lira, Aşağıseyit Höyüğü kazı çalışmalarına 100 bin lira ve Ekşi Höyüğü kazı çalışmalarına ise 100 bin lira maddi destek verilmesi bekleniyor.