İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNE BESLENME DESTEĞİ

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı 2. Birleşim Toplantısı’nda devlet okulları arasında belirlenecek pilot okullarda ilkokul birinci sınıf öğrencilerine beslenme desteği verilecek.

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı 2. Birleşim Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen devlete ait pilot okullarda başlamak üzere ilkokul birinci sınıfa giden çocuklara, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı süresince beslenme yardımı verilmesi görüşüldü.

DESTEK PAKETİNDE NELER OLACAK?

İlkokul birinci sınıfa giden çocuklara; süt, roll ekmek, labne peynir, su, yumurta, tahin, pekmez ve reçel verilmesini öngören gündem maddesi, oy birliğiyle kabul edildi.

KAPSAMININ GENİŞLETİLMESİNİ İSTEDİ

Gündem maddesi üzerine söz alan Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Kurun; “İlkokul birinci sınıftaki öğrencilerimiz için gerçekten güzel bir pilot uygulama. Bu tarz uygulamalarda her zaman yanınızdayız ve destekliyoruz. İleride bu pilot uygulamanın bütçemiz oranında genişletilmesi ve diğer ilçelerde de yapılması konusunda talebimiz olacaktır” dedi.

“UMUT EDİYORUM, DENİZLİ’NİN TAMAMINA YAYACAĞIZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu; “Ekonomik olarak neyle karşılaşacağımızı biz de bilmiyoruz. Bu tür uygulamaya vermiş olduğunuz destekler için teşekkür ediyorum. Bu şehrin güzelleşmesi, hepimizin eseridir. Hep beraber bu şehri güzelleştireceğiz. Önce başlatalım. Umut ediyorum, Denizli’nin tamamına yayacağız. Bütçemizi biraz daha düzelttiğimizde daha güzellikleri her beraber başarırız” diye konuştu.