HASAN HÜSEYİN'İN KATİLİNİ BULAN ÖZEL EKİP ÖDÜLLENDİRİLDİ

Denizli’de 16 yaşındaki Hasan Hüseyin Görmez’in firari katil zanlısını film gibi operasyonla yakalayan özel ekip ödüllendirildi. 8 kişilik uzman ekip turist kılığında izledikleri katil zanlısını kaçmasına fırsat bırakmadan yakalayıp adalete teslim etmişti.

Denizli’de firari katil zanlısının yakalanması için üstün gayret gösteren 8 kişiden oluşan özel ekip İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç tarafından ‘Başarı Belgesi’ ile ödüllendirildi.

Film gibi operasyona konu olay cinayet geçtiğimiz yıl 17 Haziran’da Denizli’nin Merkezefendi İlçesine bağlı Gümüşçay Mahallesi’nde yaşandı.

BABASININ ÖLDÜRÜLMESİNİ ENGELLEMEK İSTEMİŞTİ

Oto galeri işletmecisi Emrah Görmez (35) ile oğlu 16 yaşındaki Hasan Hüseyin Görmez motosikletle işe giderken önleri Melih K.’nın kullandığı otomobil ile kesildi. Melih K. ile Emrah Görmez arasında kısa süren bir tartışmadan sonra saldırgan araçtan inerek baba ve oğluna ateş etmeye başladı. Babasının öldürülmesini engellemek için önüne geçen Hasan Hüseyin Görmez kurşunların hedefi oldu. Saldırgan beraberindeki arkadaşı İzzet D. İle birlikte araçla olay yerinden kaçarak kayıplara karıştı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Hasan Hüseyin Görmez hayatını kaybetti. Ağır yaralanan baba Emrah Görmez de uzun süre tedavi gördü.

ÖZEL EKİP KURULDU

Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında Denizli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği 8 uzmandan oluşan özel bir ekip kurarak çalışma başlattı. Şüphelilerden İzzet D. Kısa süre içinde yakalanırken, tetiği çektiği ileri sürülen saldırgan Melih K.’nın izine rastlanmadı. Çalışmalarını yoğunlaştıran özel ekip cinayetten iki ay sonra firari katil zanlısının  Kuşadası’nda bir restoranda garson olarak işe başladığını belirledi. Turist kılığında bölgede takip ve izleme yapan ekipler katil zanlısını kaçmaya fırsat bırakmadan yakalayarak Denizli’ye getirdi.

O POLİSLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Cinayetin aydınlanması ve katil zanlısının yakalanmasını sağlayan özel ekip önceki gün Denizli Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç tarafından ödüllendirildi. Müdürlüğün resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda; “İlimizde meydana gelen ‘Ateşli Silahla Kasten Öldürme’ olayında Asayiş Şube Müdürlüğünde görevli 8 personelimiz, firari şüphelinin yakalanmasında gösterdikleri özverili çalışmalarından dolayı İl Emniyet Müdürümüz Sn. Yavuz Sağdıç tarafından Başarı Belgesi ile ödüllendirilmiştir” denildi.