CHP’Lİ GENÇLER KATLEDİLEN ŞEBNEM’İ ANACAK

CHP Denizli İl Gençlik Kolları kongreye gidiyor. Kongrede 3 yıl önce katledilen Şebnem Şirin anılacak, son dönemde artan kadın cinayetlerine dikkat çekilecek.

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Gençlik Kolları 17’nci olağan kongresini 20 Ekim’de gerçekleştirecek. Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki kongrede yaklaşık 300 delege oy kullanacak.

Tek liste ile gidilmesi beklenen genel kurulda üyeler 15 kişilik yönetim kurulunu ve 7 kişilik genel merkez delegesini belirleyecek.

CHP Denizli İl Gençlik Kolları Başkanı Erinç Ertürk genel kurulda aday olmayacak. Seçimlerde Mehmet Öztarak’ın başkanlığında hazırlanacak yönetim kurulu listesinin oylanması bekleniyor.

ŞEBNEM ŞİRİN ANILACAK

CHP’li gençler bu genel kurulda kadın cinayetlerine dikkat çekmek ve üç yıl önce vahşice öldürülen 25 yaşındaki gıda mühendisi Şebnem Şirin’i anacak. Şirin’in ailesinin de izni ile genel kurul çağrıları ‘Şebnem Şirin Anısına’ başlığı ile yapıldı.

Kongrede, Şirin anılacak ve kadın cinayetleri yeniden gündeme getirilmeye çalışılacak.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ HATIRLATTI

CHP Denizli İl Gençlik Kolları Başkanı Ertürk son dönemde artan kadın cinayetlerine dikkat çekti. Ertürk kadına yönelik şiddetin önlenmesi açısından son derece önemli olan İstanbul Sözleşmesi’ni hatırlattı, bu sözleşmeden tek taraflı olarak çekilen hükümeti eleştirdi. Ertürk; “Maalesef kadın ve çocuğa yönelik şiddet toplumumuzun kanayan bir yarası… Kongremizde bu konuyu gündeme getirmek istedik. İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasının ne denli yanlış olduğunu bugün karşılaştığımız tablo açıkça ortaya koyuyor. Kadına yönelik şiddete ilişkin süratle yasal düzenlemeler yapılmalı, cezaların ağırlaştırılması, infaz düzenlemesinin yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor. Yargılama sırasında görülen iyi hal indirimi ve tahrik hükümlerinin de yeniden düzenlemeye ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.