KİTAP FUARI BAŞLADI

EGS fuar alanındaki Denizli Kitap Fuarı kapılarını açtı. Ahmet Ümit’ten Coşkun Aral’a, Banu Avar’dan Ayşegül Aldinç’e, Celal Şengör’den Ataol Behramoğlu’na yüzlerce yazarın imza günü ve söyleşilerle katılacağı fuar 10 gün boyunca açık kalacak.

Denizli Büyükşehir Belediyesi 7. Kitap Fuarı törenle kapılarını açtı. EGS fuar alanındaki etkinlikte tanınmış yazarlar okurları ile buluştu.

Pupa Fuarcılık Koordinatörü Yalçın Bertay, açılış konuşmasında Denizli’de en önemli kültür organizasyonlarından birini düzenliyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Fuarın onur konuğu yazar Ahmet Ümit ise Denizli’ye defalarca geldiğini, bu kez geldiğinde fuarı daha özgürleşmiş gördüğünü dile getirdi.

Belediyelerin klasik faaliyetleri yanında çok önemli bir kültür görevi olduğunu hatırlatan Ümit, “Yeniden uygar bir ülke olacaksak burada kültüre, sanata ağırlık vermemiz gerekiyor. Çocuklarımızın bedenini gıdayla besliyorsak, ruhlarını da kitapla beslemeliyiz. Bu fuarda her kesimden yazarlar çağrılmış, burada onu görüyorum, bu beni çok mutlu ediyor. Beni onur konuğu olarak seçtikleri için Belediye Başkanımıza ve Denizli halkına çok teşekkür ediyorum. Umarım hep sanatla, kitapla kalırız. Edebiyat, sanat, kültür yoksa o ülke yok demektir” ifadelerini kullandı. 

 Denizli Kitap Fuarı

YENİ BİR SÜREÇ

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu açılıştaki konuşmasında, “Bugün bu yolculuğumuzu bilimle, ilimle irfanla buluşturma anlamında yeni bir sürece evrildiğimiz ve çocuklarımızın geçmişini ve geleceğin köprüsünü oluşturan kitapla buluşabileceği bu günde birlikte olmakayrı bir mutluluk kaynağı, ayrı bir yol arkadaşlığı. Bu şiarımızı ve çocuklarımızın geleceğe umutla bakması için bizler üzerimize düşen ne ise yerine getirmeye devam edeceğiz. Çocuklarımızın ekmek gibi, aş gibi, su gibi ihtiyacı olan kitaba, özgürleşmeye ve geleceğe dair umutlarını yeşertme noktasında mücadelemizi devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ve Denizli Milletvekili Şeref Arpacı da açılışta birer konuşma yaptı, kitap okuma çağrısında bulundu.

 Denizli Kitap Fuarı