5 BİN KİŞİLİK MAHALLE UŞAK’A BAĞLANMAK İSTİYOR

Çivril’den çok Uşak’ın Sivaslı ilçesine yakın olan Gürpınar ve iki köyün daha Uşak’a bağlanmak istediği ortaya çıktı. CHP’li İhsan Caran büyükşehir yasası ile statüsü değişen eski beldenin hizmet alamadığını ileri sürdü, talebin siyasi bir karar olmadığını belirtti.

Bağlı olduğu Denizli’nin Çivril ilçesine 16 kilometre, bağlanmak istediği Uşak’ın Sivaslı ilçesine 13 kilometre mesafede bulunan Gürpınar, hizmet alamamaktan yakındı.

Genç Çivril Gazetesi’nin haberine göre geçmişte belde belediyesi olan Gürpınar’ın büyükşehir yasası ile birlikte Çivril’e bağlı bir mahalleye dönüşmesi hizmetleri de etkiledi. Kış nüfusu 5 bini bulan mahalle sakinleri ihtiyaçlarını gidermek için Denizli yerine daha yakın olan Uşak’a gitmeyi tercih ediyor. CHP Çivril Belediye Meclis Üyesi İhsan Caran, Gürpınar ile birlikte Cabar ve Karalar köylerinin de Uşak’a bağlanmak istediklerini açıkladı.

MAHALLE HALKI İSTEKLİ

Caran, üç mahallenin sakinlerinin de istekli olduklarını kaydederek; “Gürpınar’da Uşak’a bağlanma ya da yeniden kasaba olma konusunda referandum yapılsa sonuç yüzde 90 çıkar” diye konuştu. Kararın siyasi olmadığını belirten Caran, “Büyükşehir yasası kırsal yaşama uyarlanmadan yürürlüğe girdi. Beraberinde büyük sorunlar getirdi. Gürpınar hizmet noktasında ciddi sorunlar yaşamaya başladı ve bu sorunlar giderek büyüyor. Halk mahalle statüsünü benimsemedi. Yeniden kasaba veya köy olmak istiyor” ifadelerini kullandı.

5 BİN KİŞİLİK MAHALLE UŞAK’A BAĞLANMAK İSTİYOR

MERKEZEFENDİ GİBİ VERGİ ÖDENİYOR

Kırsal Karalar ve Cabar mahallelerinde de benzer sorunların yaşandığını belirten İhsan Caran; “Köyler büyük şehir yasasının yaptırım ve cezalarını gördü. Parke taşı dışında hizmet görmedi. Ceza ve harçlar yüzünden göç hızlandı. Bugün köyde yeni ev yapmak imkansız. Merkezefendi’de ev yapmak isteyenle aynı ruhsat ücreti ödeniyor. Hayvancılık yapmak isteyen haftalar süren bürokrasi ile uğraşıyor. Mahalle olmanın hiçbir anlamda avantajı yok bari köy olalım eski haklarımıza kavuşalım” dedi.