‘VERGİ BORCUNUZ VAR’ E-POSTALARINA DİKKAT

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), vatandaşları sahte "vergi borcunuz var" e-postalarına karşı uyararak dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Sahte e-postalarla vatandaşların kredi kartı ve kişisel bilgileri ele geçirilmeye çalışılıyor.

SAHTE E-POSTALARLA DOLANDIRICILIK GİRİŞİMİ

GİB, internet sitesinde yaptığı açıklamada, bazı ulusal medya organları ve Başkanlığa yapılan şikayetlerden, sahte e-postalar yoluyla vatandaşlara "vergi borcunuz var" mesajı gönderildiğini ve sahte internet sitelerine yönlendirilerek dolandırıcılık girişiminde bulunulduğunu bildirdi. Bu e-postalarda, vatandaşların Gelir İdaresi Başkanlığı'na ait olmayan kopyalanmış sitelere yönlendirildiği ve kredi kartı bilgilerinin ele geçirilmeye çalışıldığı vurgulandı.

RESMİ KANALLAR ÜZERİNDEN İŞLEM YAPILMALI

Açıklamada, bu tür sahte e-posta ve internet sitelerine itibar edilmemesi gerektiği ve işlemlerin yalnızca GİB’in resmi internet sitesi (www.gib.gov.tr), Dijital Vergi Dairesi (https://dijital.gib.gov.tr), GİB Mobil uygulaması ya da anlaşmalı bankalar aracılığıyla yapılması gerektiği belirtildi. Ayrıca, böyle bir e-posta alan vatandaşların Vergi İletişim Merkezi'ni (VİMER-189) arayarak bilgi alabilecekleri ifade edildi.