ÇİFTÇİNİN ELİNDE KALAN ARPAYI BÜYÜKŞEHİR SATIN ALIYOR

Denizli Büyükşehir Belediyesi, üreticinin elinde kalan 45 ton arpayı satın alarak flake yem yapımında kullanacak. Hazırlanan yemler de besicilere yel desteği olarak dönecek.

Yaşanan kuraklık nedeniyle rekolte kaybı yaşayan hububat üreticisini düşük fiyatlar daha da zor duruma düşürmüştü. Denizli Büyükşehir Belediyesi kırsal kalkınmaya destek programı kapsamında doğrudan üreticilerden toplam 45 ton 200 kilogram arpa satın alımına başladı.

Satın alınan arpa flake yem yapımında kullanılacak. Hazırlanan yemler ise büyükbaş üreticilerine yem desteğinde kullanılacak. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada üreticinin yaşadığı zorlukları hafifletmek, üretimin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla alımın gerçekleştiği kaydedildi.

HEM ÇİFTÇİ HEM DENİZLİ KAZANACAK

Projeye ilişkin değerlendirmede bulunan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, üreticilerin yerel ekonominin temel taşlarından biri olduğunu kaydetti. Çavuşoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak, tarımsal üretimin sürdürülebilirliğini sağlamak ve çiftçilerimizin emeğini karşılıksız bırakmamak için ilk etapta 45 ton 200 kilogram arpayı doğrudan üreticimizden satın alıyoruz. Bu alımlar sayesinde hem çiftçilerimizin gelirini artırmayı hem de büyükbaş hayvancılığa yönelik flake yem desteği sağlamayı amaçlıyoruz. Üreticimizi desteklemek, yerel ekonomimizin güçlü kalması için büyük önem taşıyor. Bu proje ile hem çiftçimiz hem de kentimiz kazanacak” ifadelerini kullandı.

Üretici Ömer Faruk Kayhan ve üretici Hüseyin Cahit Kayhan alımların kendileri için çok iyi bir destek olduğunu belirtti, desteklerin artırılarak devam etmesini istedi.