SES’TEN GÖREVDEN ALIN ÇAĞRISI

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Başkanı Selçuk Göçer, Denizli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ekrem Boran’ın görevden alınmasını istedi. Göçer, Boran’ı personele mobbing yapmakla suçladı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Denizli Şubesi Başkanı Selçuk Göçer, mobbing yaptığı gerekçesiyle Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ekrem Boran’ın görevden alınmasını istedi.

Sendika binasında açıklama yapan Göçer; “Sosyal hizmetlerin gerekliklerini yerine getiremeyen, ayrımcılık yapan, personeli sürekli tehditle korkutan, liyakatsiz görevlendirmeler yapan, sürgün ve psikolojik baskı uygulayan Denizli İl Müdürü Ekrem Boran ve futbol maçlarında yedek kulübesinde oturan yedek oyuncular gibi bekleyen İl Müdür Yardımcısı Kadriye Özer Bici görevden alınmalıdır.  Sosyal Hizmet alanının prensiplerini bilmeyen, mesleki yeterliliği olmayan, sosyal hizmet alanından gelmeyen, liyakatsiz ve üstten atamayla gelen Denizli İl Müdürü, gerçek sosyal hizmet emekçilerine zarar vermektedir.  

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ na bağlı kurum ve kuruluşlarında meslek kurallarını, meslek etiğini, insan hak ve onurunu korumaya çalışan sosyal hizmet emekçilerinin payına Denizli’ de;  baskı, sürgün, mobbing, liyakatsiz atama, liyakatsiz yönetim, tehdit ve adaletsiz iş bölümü düşmüştür. Liyakatsiz yöneticilerin haksız, hukuksuz ve kural tanımaz uygulamaları, İş barışı ve iş adaletini yok etmiştir” ifadelerini kullandı.

KEYFİ HAREKET ETMEKLE SUÇLADI

Sendikanın şube başkanı Göçer; il müdürünün sürekli kendi istediklerinin olması için baskı yaptığını ve taleplerinin il müdür yardımcısı tarafından uygulandığını ileri sürdü.

Boran’ın keyfi uygulamalar yaptığını, boyun eğmeyen personele mobbing yaptığı ve bezdirme politikası izlediğini ileri süren Göçer; “Personeli sürgünlerle susturmaya çalışmasının, anayasal bir suç teşkil ettiği kanunlarda açıkça beyan edilmektedir” dedi. Göçer il müdürünün ayrıca valiye yaptığı sürgün ve hukuksuzluklar hakkında yanlış bilgilendirdiğini ve belgeleri sakladığını ileri sürdü.

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun’a seslenen Göçer; “Rotasyon adı altında kıyım, kırım ve sürgünlere Denizli Valisi neden suskun kalmaktadır?  Devletin Valisinin, Devletin memuruna sahip çıkmasını istiyoruz. Denizli Valisi, bu il müdürüne artık dur demelidir” açıklaması yaptı.