DENİZLİ’DE PAMUK HASADI BAŞLADI

Denizli’de pamuk hasadı başladı. İlk hasat Aşağışamlılı üretici Bekir Gökçen’in tarlasında yapıldı.

Denizli’de sezonun ilk pamuk hasadı yapıldı. İlk hasada Vali Ömer Faruk Coşkun da katıldı. Merkezefendi ilçesinin kırsal Aşağışamlı Mahalllesi üreticilerinden Bekir Gökçen’in 10 dekarlık tarlasında hasat törenle başlatıldı. Etkinliğe Merkezefendi Kaymakamı Abdullah Demir, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, İl ve İlçe Müdürlüğü teknik personeli, özel firma yetkilileri ve üreticiler katılım sağladı.

DENİZLİ’DE PAMUK HASADI BAŞLADI

“DENİZLİ’DE 12 BİN HEKTAR ALANDA HASAT VAR”

Yakın geçmişe kadar elle hasat edilen pamuk artık uygun ekipmanlarla daha süratli tarladan kaldırılıyor. Pamuk Hasat etkinliğinde konuşan Denizli Valisi Coşkun, “Bugün Aşağışamlı Mahallesi’nde pamuk hasadında üreticilerimizle birlikteyiz. Öncelikle bütün çiftçilerimize sezonun bereketli ve hayırlı olmasını temenni ediyorum. Denizli olarak yaklaşık 12 bin hektar alanda pamuk ekimi yapılıyor ve yaklaşık 58 bin ton’dan fazla ürün hasat ediyoruz. Üreticimiz tarlalarının başında üretime devam ediyorlar. Ben tekrardan sezonun hayırlı ve bereketli geçmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

DENİZLİ’DE PAMUK HASADI BAŞLADI

DENİZLİ 8’NCİ SIRADA

2024 üretim sezonunda hasadın devam ettiğini ve parsellere göre ortalama 470 kilogram pamuk üretimi yapan Denizli’nin Türkiye’de pamuk üretiminde 8. sırada yer aldığını belirten Tarım ve Orman İl Müdürü Şakir Çınar,"2023 yılında Sarayköy, Pamukkale ve Merkezefendi İlçelerimizde 123 bin 790 dekar alanda 57 bin 856 ton pamuk elde ettik. Makinalı hasat işlemleri devam etmekte hasat yapılan parsellere göre ortalama verim 470 kg olup Türkiye'de pamuk üretiminde Denizli 8. sırada yer almaktadır. Üreticilerimizin hayırlı ve bereketli bir sezon geçirmesini temenni ediyorum" dedi.

DENİZLİ’DE PAMUK HASADI BAŞLADI

Pamuk hasadı, tüm katılımcılar ve üreticiler ile birlikte şenlik havasında kutlanarak Pamuk hasadı yapılan alanda hatıra fotoğrafı çekilerek tamamlandı.