CUMHURİYET ŞEHRİ DENİZLİ

Cumhuriyetin 101’nci yılı kutlamaları başladı. 400 lise öğrencisi ‘Cumhuriyet Şehri Denizli’ kareografisi ile kutlamaları başlattı. Büyükşehir belediyesi vatandaşlara Türk Bayrağı hediye ediyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, cumhuriyetin 101’nci kuruluş yıldönümü etkinliklerini başlattı. Gün içinde futbol turnuvası start aldı. Ardından 400 lise öğrencisi ‘Cumhuriyet Şehri Denizli’ yazılı kareografi oluşturdu. Büyükşehir belediyesi etkinlikler kapsamında vatandaşa Türk Bayrağı hediye etmeye başladı. Binlerce bayrak dağıtılacağı açıklandı.

9 GÜNDE 34 ETKİNLİK

9 gün sürecek kutlamalar kapsamında 34 ayrı etkinlik gerçekleştirilecek. Büyükşehir belediyesi Cumhuriyet coşkusunun doyasıya yaşanması için seferberlik ilan etti.

Cumhuriyet Şehri Denizli mottosuyla başlatılan kutlama programları Gülay Kaynak Sarıkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören 400 öğrencinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel koreografisi ile start aldı. Koreografide ‘Cumhuriyet Şehri Denizli’ yazısı oluşturulurken Delikliçınar Meydanı’ndaki görsel şölene Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve Başkanvekili Ali Marım ile birlikte vatandaşlar eşlik etti.

HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Drone ile görüntülenen koreografi büyük beğeni toplarken, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu da koreografi esnasında gençlerin arasında yerini aldı. Marşlar eşliğinde sunulan özel koreografinin ardından burada gençlere seslenen Başkan Çavuşoğlu, Cumhuriyetin aydınlığına inanan ve emek vererek güzel bir gösteri hazırlayan öğrenci, öğretmen ve idarecileri kutladı. Çavuşoğlu, “Bugün burada olmamızın en büyük mimarı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e sahip çıktığınız için hepinizi minnet ve şükranla teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız” dedi.

CUMHURİYET, GELECEĞE UMUTLA BAKMAKTIR

Başkan Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu güzel yolculuğumuzda bizlerin köyünden çıkıp karpuz kamyonu kasasından gelip bu şehrin Büyükşehir Belediye Başkanı olmamı sağlayan Cumhuriyetimizi bu güzel haftasında sürecek güzel etkinliklerle hep beraber kutlayacağız. Çünkü bizi biz yapan, bizi var eden en önemli şeydir Cumhuriyet. Cumhuriyet varlık sebebimizdir; kadınımızla erkeğimizle, gencimizle yaşlımızla yan yana olabilmektir, geleceğe umutla bakmak, yarınlarda birlikte kardeşçe yaşamaktır. Bu sene Cumhuriyeti bir hafta boyu sürecek konserlerimizle, yarışmalarımızla, tiyatro gösterilerimizle, Cumhuriyet Koşusu ve sanat etkinlikleri ile hep birlikte coşku ile kutlayacağız. İyi ki varsınız, iyi ki Cumhuriyet var” ifadelerini kullandı. Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu daha sonrasında gençlerle sohbet etti, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

YER GÖK KIRMIZI BEYAZ

Gösterinin ardından Çavuşoğlu ve Büyükşehir Belediyesi personeli Cumhuriyet’in 101. kuruluş yıldönümünün kentte coşku içinde kutlanması için onbinlerce vatandaşa Türk bayrağı hediye etmeye başladı. İlk etapta Başkan Çavuşoğlu ve beraberindekiler Gazi Bulvarı’nda esnaf ve vatandaşa başlarken, Lise Caddesi, Atatürk Caddesi, İstiklal Caddesi’nde de Büyükşehir Belediyesi personeli ay yıldızlı bayrak dağıtımına başladı. 29 Ekim’e dek kentin pek çok noktasında esnaf ve vatandaşa bayrak dağıtımının süreceği ifade edildi.