PAÜ’DE CUMHURİYET BAYRAMI KUTLANDI

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kapsamlı etkinliklerle kutladı. Cumhuriyet Paneli, spor, gastronomi, müzik, dans ve tiyatro gösterileriyle dolu etkinliklere, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun ve PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan başta olmak üzere birçok isim katıldı.

Etkinlikler, PAÜ Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Cumhuriyet Paneli ile başladı. Panelde, moderatörlüğünü Prof. Dr. Mehmet Ali Ünal’ın yaptığı oturumda, Prof. Dr. Selma Sevinç Orhan, Prof. Dr. Mithat Aydın, Prof. Dr. Osman İsmail Özdel, Prof. Dr. Koray Özcan ve Prof. Dr. Ali Ünal konuşmacı olarak yer aldı. Panelde Cumhuriyet’in kapsayıcı ekonomik kurumları, eğitimdeki devrimler ve Atatürk'ün tarım politikalarına dair önemli değerlendirmeler yapıldı.

PAÜ’DE CUMHURİYET BAYRAMI KUTLANDI

ATATÜRK’ÜN EKONOMİK VE POLİTİK VİZYONU

PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selma Sevinç Orhan, Cumhuriyet devrimlerinin ekonomik ve politik kurumlar açısından önemini vurgulayarak, Atatürk’ün vizyonunu anlattı. Orhan, Cumhuriyet’in kalkınma, demokrasi ve sanayileşme mücadelesi olduğunu belirtti.

EĞİTİM VE TARIMDA DEVRİM NİTELİĞİNDE ADIMLAR

PAÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mithat Aydın, Atatürk’ün eğitim alanındaki reformlarına değinerek, Tevhid-i Tedrisat Kanunu ve Harf Devrimi’nin önemini vurguladı. Prof. Dr. Ali Ünal ise Atatürk’ün tarıma verdiği önemi aktararak, tarımın ulusal kalkınmadaki yerini açıkladı.

PAÜ’DE CUMHURİYET BAYRAMI KUTLANDI

GÜN BOYU SÜREN ETKİNLİKLER

Kınıklı Merkez Kampüsü’nde gün boyu devam eden etkinlikler arasında spor ve gastronomi aktiviteleri, müzik ve dans gösterileri, tiyatro oyunları, konserler ve sanal borsa açılışı gibi çeşitli programlar yer aldı. Festival havasında geçen etkinlikler, katılımcılara keyifli anlar yaşattı.