“DENİZLİ TEKSTİLİ BİRLİKTE YOL ALIYOR” PROJESİ BAŞLADI

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2024 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında yürütülen “Sürdürülebilir Geleceğe Denizli Tekstili Birlikte Yol Alıyor” projesi, TÜBİTAK MAM işbirliği ile Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) tarafından başlatıldı. Proje, tekstil ve konfeksiyon sektöründe sürdürülebilirliği artırmayı hedefliyor.

DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, tekstil ve konfeksiyon sektörünün Türkiye ve Denizli için önemini vurguladı. Sektörün ihracattaki yüksek katma değerini hatırlatan Memişoğlu, Avrupa Birliği pazarındaki sürdürülebilirlik gelişmelerinin Denizli ihracatçılarını yakından ilgilendirdiğini ve bu proje ile sürdürülebilirlik konularına adapte olmanın bir zorunluluk haline geldiğini belirtti.

EĞİTİM PROGRAMININ İLK GÜNÜ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Eğitmen Dr. Tuba Budak tarafından verilen eğitim programının ilk gününde, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ve tekstil sektöründeki karbon ayak izi yönetimine odaklanıldı. Ayrıca, döngüsel ekonomi, enerji verimliliği, su ve atık yönetimi gibi konular da derinlemesine ele alındı.

5 GÜN SÜRECEK EĞİTİMLER KASIM’DA DEVAM EDECEK

Eğitimlerin ilk kısmı 23-24 Ekim’de tamamlanacak olup, ikinci kısmı Kasım ayında 3 gün sürecek. Programa katılanlara en az 4 gün boyunca katılım sağlamaları durumunda sertifika verilecek.