BİR ZAM DA İLACA

Vatandaşın belini büken zamara yenisi eklendi. İlaç fiyatlandırmasında kullanılan Euro kuru 23,5 oranında yükseltildi, tarife ilaç fiyatlarına yansıdı. Yarından itibaren ilaçlar zamlı fiyattan satılacak. 

Türkiye'deki ilaç fiyatlandırmasında temel alınan Euro kuru, Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan düzenlemeyle yüzde 23,5 oranında artırıldı. Buna göre, Ekim 2024 itibarıyla ilaç fiyatlamasında kullanılan Euro kuru 21,6721 TL olarak belirlendi. Bu değişiklik 25 Ekim'den itibaren ilaç fiyatlarına yansıyacak.

DEPOLU VE ECZACI KAR ORANLARI YENİLENDİ

Yayımlanan kararda, bazı ilaçlar dışında kalan ürünlerin perakende satışında uygulanacak depocu ve eczacı kar oranları da güncellendi. Buna göre, depocu karı 328 TL'ye kadar olan kısım için yüzde 8, eczacı karı ise yüzde 28 olacak. 328 - 657 TL arasındaki kısımda depocu karı yüzde 6, eczacı karı yüzde 18, 657 TL üzerindeki kısımda ise depocu karı yüzde 3, eczacı karı yüzde 13 olarak uygulanacak.

BAREM DEĞERLERİ GÜNCELLENDİ

Kararla birlikte, fiyat korumalı ürünlerde uygulanan barem değeri de Euro kurundaki artışa göre güncellendi. Fiyat korumalı ürünler için barem değeri 74,72 TL olurken, diğer ürünler için bu değer 39,05 TL olarak belirlendi.