DENİZLİ’DEN TERÖRE LANET YAĞDI

Denizli, dün Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’ye yönelik yapılan saldırıyı kınadı. Terör saldırısı nedeniyle kentte yapılması planlanan bazı etkinlikler de ertelendi.

Dün Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirildi. Özel Harekat Polislerinin müdahalesiyle iki terörist etkisiz hale getirilirken; saldırıda 5 kişi şehit oldu, 19 kişi yaralandı ve 3 yaralı da ayakta tedavi edildi. Saldırıya tepkiler giderek büyürken, Denizli milletvekilleri, siyasi partiler ve belediye başkanları sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla saldırıyı kınadı. Ayrıca kentte yapılma sı planlanan 29 Ekim ve bazı etkinlikler ise başka bir tarihe ertelendi.

“HAİN TERÖR SALDIRISINI LANETLİYORUM”

AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, saldırının ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’nin Kahramankazan’daki tesislerine yapılan hain terör saldırısını lanetliyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

“ŞEHİTLERİMİZE ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM”

AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan ise “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’nin Ankara Kahramankazan tesislerine yapılan terör saldırısını lanetliyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı ve sabırlar, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.

“MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN”

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin; “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Kahramankazan tesislerine yönelik düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” diye konuştu.

“HAİN SALDIRILAR ASLA AMACINA ULAŞAMAYACAK”

Yaşanan terör saldırısını lanetleyen CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı; “Ankara Kahramankazan'daki TUSAŞ tesislerine yönelik alçak terör saldırısını lanetliyorum. Milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden bu hain saldırılar asla amacına ulaşamayacak! Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun” ifadelerine yer verdi.

“VATANA İHANETİN CEZASI İDAM OLSUN”

Paylaşımında hükümete yüklenen İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk; “Terörü bitirmek için ‘Diyalog’ dediniz olmadı. ‘Toplumsal Barış, Hoşgörü’ dediniz olmadı. ‘Tavizler’ verdiniz olmadı. Çıkmış bir de ‘Umut Hakkı’ndan bahsediyorsunuz. Herkesi dinlediniz de bir tek milliyetçi/vatanseverleri dinlemediniz. Denemediğiniz tek yol idam kaldı. Kanımızı dökenin kanı kurusun. Vatana ihanetin cezası idam olsun” dedi.

“ALLAH TÜRKİYEMİZİN BİRLİĞİNİ, BERABERLİĞİNİ MUHAFAZA ETSİN”

Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün ise şu ifadelere yer verdi: “Başkentimize, en stratejik kurumlarımızdan birine, TUSAŞ’a gerçekleştirilen hain terör saldırısında şehit verdiğimiz vatandaşlarımız; Zahide Güçlü, Cengiz Coşkun, Hasan Hüseyin Canmaz, Atakan Şahin Erdoğan, Murat Arslan’a Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Mühendis Zahide’yi eşinin gönderdiği çiçeği almak için nizamiye kapısında gittiğinde şehit ettiler. Allah güzel Türkiyemizin birliğini, beraberliğini ve huzurunu sonsuza dek muhafaza etsin.

“ŞEHİTLERİMİZE ALLAH’TAN RAHMET; YARALILARIMIZA ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM”

TUSAŞ’a yönelik terör saldırısının ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi, 9 güne yaydığı Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının 3’üncü gününde gerçekleştireceği etkinlikleri ertelediğini duyurdu. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısında hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

“TERÖR SALDIRISINI KINIYORUM”

Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur; “Ankara’da TUSAŞ tesislerinde gerçekleşen terör saldırısını kınıyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” şeklinde ifade etti.

MERKEZEFENDİ’DEKİ ETKİNLİLLER İPTAL

Merkezefendi Belediyesi'nin Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenleyeceği “Cumhuriyet’in Öncü Kadınları” sergisi ve 26-27-28-29 Ekim tarihlerinde gerçekleştireceği Merkezefendi Belediyesi Çoksesli Korolar Festivali Ankara’daki hain terör saldırısı nedeniyle iptal edildi. Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısını lanetliyorum. Saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

“MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN”

AK Parti İl Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, şu ifadeler kullanıldı: “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Kahramankazan tesislerine yapılan terör saldırısında şehit olan kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.”

“ŞEHİTLERİMİZE ALLAH’TAN RAHMET, YARALILARIMIZA ŞİFALAR DİLERİM”

CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum, şunları kaydetti: “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara tesislerine yönelik saldırı gerçekleştirildiği şehit ve yaralılarımızın olduğu acı haberini aldım. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifalar dilerim.”

“MİLLETİMİZE SABIRLAR DİLİYORUZ”

İyi Parti İl Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada; “Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar; ailelerine ve aziz milletimize sabırlar diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

“ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ”

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Av. Mehmet Ali Yılmaz; “Şehitler ölmez vatan bölünmez. Hain terör örgütünün TUSAŞ saldırısında hayatını kaybeden 5 şehidimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyoruz. Ülkemizi terör belasından kurtarana kadar mücadelemiz sürecek” şeklinde ifade etti.