DSO’DA FIRSATLAR KONUŞULDU

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı, TÜBİTAK ve Denizli Sanayi Odası iş birliğinde ‘Dijital Avrupa ve Ufuk Avrupa Proje Fırsatları Toplantısı’ düzenlendi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı, TÜBİTAK ve Denizli Sanayi Odası (DSO) iş birliğinde düzenlenen ‘Dijital Avrupa ve Ufuk Avrupa Proje Fırsatları Toplantısı’ önemli isimleri bir araya getirdi. Toplantıya ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren DSO Başkanı Selim Kasapoğlu, “Ufuk Avrupa ve Dijital Avrupa gibi prestijli programların sunduğu fırsatları, ülkemiz ve Denizli sanayisi için daha etkin bir şekilde değerlendirmek istiyoruz. Bu programlarla, ilgili gündemlere adaptasyon çerçevesinde finansal kaynaklara erişimimizi hızlandırabilir ve ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sunabiliriz. Kâğıt üzerinde değil, ulusal ve uluslararası güçlü konsorsiyumlar ile bu programlardan azami faydayı sağlayabileceğimizi düşünüyorum. Hep birlikte çalışarak, ülkemizi ve şehrimizi inovasyon ve teknolojide daha ileri seviyelere taşıyabiliriz. İnanıyorum ki, bu toplantı ve eğitimlerimizin ardından Denizli’den sınırları aşan pek çok fikir ile Denizli sanayisinin gündeminde yer alan konulara yönelik yeni bir perspektif oluşacaktır” dedi.

“ÜYELERİMİZİN YANINDAYIZ”

Denizli’nin proje fırsatlarını yakalamasında öncü rol üstlendiğine dikkat çeken Başkan Kasapoğlu, “Düzenlediğimiz bu toplantılarla, şehrimizin gelişimine katkı sağlayan önemli bir görevi üstleniyoruz. İşletmelerimizin bu kaynaklara daha kolay ulaşabilmesi için köprü olmayı sürdürüyoruz. AB fonları gibi fırsatları yakalayarak, işletmelerimizin büyümesine destek oluyoruz. Oda olarak, bu konuda işletmelerimizin yanındayız. Denizli bu desteklerden ve teşviklerden yararlanabilecek kapasiteye sahip. Bundan sonraki süreçte hep birlikte motive olursak, Denizlimiz, işletmelerimiz ve sanayimiz için daha faydalı sonuçlar alacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

“ORTAK VİZYONUMUZUN ALTINI ÇİZMEKTE”

AB Türkiye Delegasyonu İletişim Bölüm Başkanı Ramunas Janusauskas, “Dijital Avrupa Programı, teknolojik yenilikleri hayata geçirmek üzere tasarlanmıştır. Türkiye'nin büyüyen dijital ortamı, Dijital Avrupa çerçevesinde iş birliği için muazzam bir potansiyel sunuyor. Ülkenin gelişmekte olan teknoloji sektörü ve dinamik girişimcileri, Avrupa'nın dijital gündemine katkıda bulunmak ve bu gündemden faydalanmak için iyi bir konuma sahiptir. Bu alanlardaki ortak çabalarımız hem AB'nin hem de Türkiye'nin küresel dijital ekonomide rekabetçi kalmasını sağlayacaktır. Bugünkü etkinlik, inovasyon, araştırma ve dijitalleşme çerçevesinde yönlendirilen bir gelecek için ortak vizyonumuzun altını çizmektedir” ifadelerine yer verdi.

PROGRAMLARIN TÜRKİYE İÇİN SUNDUĞU FIRSATLAR

AB Başkanlığı tarafından yürütülen hibe programları ile ilgili gerçekleştirdikleri çalışmaları anlatan AB Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdür Yardımcısı Serdar Öztürk, Avrupa’nın yeşil ekonomiye geçişiyle birlikte, ikiz dönüşüm projelerinin önem kazandığını vurguladı. Dönüşümün sadece Avrupa için değil, Türkiye gibi ülkeler için de büyük fırsatlar sunduğunu belirten Öztürk, AB'nin Türkiye'ye sağladığı finansal desteklere dikkat çekti.

SUNUMLAR GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Dijital Avrupa ve Ufuk Avrupa Programları ve fon kaynaklarının konuşulduğu toplantıda, programların genel işleyişi ve Denizli’yi yakından ilgilendiren program bileşen ve açık çağrıları ile ilgili detaylar ele alındı. Ufuk Avrupa Programı İklim Enerji Mobilite Kümesi Ulusal İrtibat Noktası Serhat Melik, program hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı AB Uzman Yardımcısı ve Dijital Avrupa Programı Ulusal İrtibat Noktası Murat Tokucu ile Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Uzmanı ve Dijital Avrupa Programı Ulusal İrtibat Noktası Halil İbrahim Özer, program hakkında detaylı sunum gerçekleştirdi.