ÇOCUK ÖLÜMLERİNE İSYAN ETTİLER

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin yargılama 7 Kasım'da başlanacak. Denizli Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Nazlı Yaşatürk; “Narin’in duruşmasında Denizli Barosu olarak müdahil olacağız” dedi.

Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin tutuklu 4 sanık hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma tamamlandı. Tutuklu sanıklar; amca Salim, anne Yüksel ve ağabey Enes Güran ile komşuları Nevzat Bahtiyar hakkında "iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Tutuklu 4 sanık, 7 Kasım'da hakim karşısına çıkacak.

“DENİZLİ BAROSU OLARAK MÜDAHİL OLACAĞIZ”

Denizli Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Nazlı Yaşatürk, Denizli Barosu’nun hizmet binası önünde basın açıklamasında bulundu. Baş kan Yaşatürk; “Narin Güran'ın hayattan koparılmasının acısı içimizde halen dinmemiştir. Müslüme Yağal, Leyla Akdemir ve daha nicelerinin arkasında benzer hikayelerin olduğunu biliyoruz. Bu çocukların öldürülmesinden sonra gerekli önleyici ve koruyucu önlemler alınmış olsaydı bugün Narin hala yaşıyor olacaktı. İddianamesi hazırlanarak dosyası açılan Narin çocuğun 7 Kasım'da görülecek olan duruşmasında Denizli Barosu olarak müdahil olacağız. Ulu Önder Atatürk'ün de dediği gibi; ‘Vatanı korumak, önce çocukları korumakla başlar.’ Bizler bu vahim olaylar karşısında etkin bir soruşturma yürütülmesini talep ettiğimizi ve Denizli Barosu Çocuk Hakları Komisyonu olarak hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz” dedi.

“SAĞLIK HİZMETLERİYLE İLGİLİ YAPILAN İŞLEMLER BİZLERİ DERİNDEN SARSTI”

Açıklamasında İstanbul ve Tekirdağ'da yenidoğan bebeklerin ölümüne ilişkin de konuşan Yaşatürk; “Sağlık hizmetleriyle ilgili yapılan dehşet verici işlemler kamuoyunu ve bizleri derinden sarsmıştır. ‘Yenidoğan Çetesi’ adı verilen bu organize suç örgütünün maddi kazanç elde etmek amacıyla özel hastanelerin yenidoğan yoğun bakım ünitelerine sevk edilen bebekleri, kasıtlı olarak hasta edip tedavi süreçlerinin uzattığı ve bazı bebekleri katlettiği öğrenilmiş olup, bu süreçte sağlık personelleri ve bazı kamu görevlilerinin de bu yolsuzluk zincirine dahil olmaları, toplum vicdanını derinden yaralamıştır. Bebeklerin yaşam mücadelelerinin haksız kazanç elde etme aracı haline getirilmesi, insanlık onuruna ve yaşam hakkına açıkça aykırıdır” diye konuştu.

“BAŞKA FAALİYETLERDE BULUNMUŞ OLMA İHTİMALİ ARAŞTIRILMALI”

Başkan Yaşatürk, şunları aktardı: “Kamu vicdanını ve Türk toplumunun kanunlarını, hukukunu ve yüksek yargıyı yok sayarak, bir Cumhuriyet Savcısının makamında tehdit edildiği ve yargı makamlarına baskı yapılmaya çalışıldığına dair ortaya çıkan görüntüler, hukuk devleti ilkesine tamamen aykırı olup kabul edilemez bir durumu ortaya koymaktadır. Kamuoyunda ‘Yenidoğan Çetesi’ olarak bilinen bu yapının daha önce de benzer başka faaliyetlerde bulunmuş olma ihtimali ciddi şekilde araştırılmalıdır. Yenidoğan ve savunmasız olan bebeklerin yaşamını hiçe sayarak maddi kazanç elde etmeye çalışan bu yapının üzerine kararlılıkla gidilmesi gerektiğine inanıyoruz. Masum bebeklerin böylesine vicdan yoksunu kimseler tarafından zarar görmesinin bir an önce hem hukuken hem de yeni yaptırım ve düzenlemelerle önüne geçilmesi gerektiği elzemdir. Yargı makamlarının bağımsızlığına ve dokunulmazlığına yönelik her türlü tehdit ve baskıya karşı olduğumuz gibi hukuk devleti ilkesinin korunması en temel önceliğimizdir.”