VERGİ YÜZSÜZLERİ AÇIKLANDI TANINMIŞ İSİMLER LİSTEDE

Denizli Vergi Dairesi Başkanlığı kentteki vergi borçlularının listesini kapı girişine astı. Listede bazıları hayatta olmayan ünlü iş insanlarının yanı sıra, bir dönem sektörünün önde gelen firmalarından olan kuruluşlar yer aldı. Eğlence dünyasından isimler ve Denizlispor’un da yüzsüzler listesinde olması şaşırttı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in 5 milyon liranın üzerinde vergi borcu olup da ödemeyen mükellefleri kamuoyuna açıklayacaklarını duyurmasının ardından Denizli’de vergi yüzsüzleri listesi belli oldu.

Denizli İl Vergi Dairesi Başkanlığı, bağlı 5 vergi dairesine kayıtlı vergi yüzsüzlerini açıkladı.

Listeler Gazi Bulvarı üzerindeki defterdarlık binasının giriş bölümündeki panoya iliştirildi. Meraklılar kentin vergi yüzsüzlerini bu listelerden öğrendi.

DİKKAT ÇEKEN AYRINTILAR

Vergi borçluları listesindeki kuruluşların büyük bölümünün tasfiye edilmiş ya da tasfiye halindeki firmalar olduğu görüldü. Bir kısmı için haciz işlemlerinin sürdüğü bilgisi paylaşıldı, bir kısım firmaların ise yıllar önce battıkları bilinen firmalar olduğu görüldü.

Listelerde bir dönem kendi sektörlerinde öncü olmayı başaran ve dev bütçeleri ile dikkat çeken firmalar da yer aldı. Kentin ünlü iş insanlarının sahibi olduğu, yıllarca başarıyla ihracat yapmış fakat son dönemde el değiştirmiş bazı firmalara listede rastlandı. Hemen her sektörden firmanın ve gerçek kişinin yer aldığı listelerde eğlence sektörünün tanınmış isimleri da görüldü.

VERGİ YÜZSÜZLERİ AÇIKLANDI TANINMIŞ İSİMLER LİSTEDE

DENİZLİSPOR PAMUKKALE’NİN LİSTESİNDE

Pamukkale Vergi Dairesi karışık sıralama ile vergi borcu 5 milyon liranın üzerinde olan gerçek ve tüzel 51 mükellefin listesine yer verdi. Listede en borçlu kuruluş olarak 41,5 milyon lira ile Depsan Demir dikkat çekti. Erdoğan Nakliye ve Şarapçılık firması da 35,5 milyon liralık borç ile ikinci sırayı aldı.

Kentteki bazı otoparkları işleten Denizlispor Kulübü’nün; otopark, garaj işletmeciliği, bisiklet parkları ve karavan parkları işletmeciliğinden kaynaklı 5 milyon liranın üzerinde vergi borcu olduğu açıklanan listede görüldü.

SARAYLAR 49 İSİM AÇIKLADI

Saraylar Vergi Dairesi 49 mükelleften oluşan liste açıkladı. Listenin ilk sırasında 40 milyon liranın üzerindeki borcu ile bir tekstil üreticisi yer aldı.

33 milyon lira vergi borcu bulunan bir beyaz eşya firmasının sahipleri listenin ikinci sırasında, iflas halindeki Hanka Kimya 32 milyon liralık borcu ile listede en çok borcu bulunan üçüncü mükellef olarak öne çıktı.

GÖKPINAR’DAN 64 MÜKELLEFLİ LİSTE

Gökpınar Vergi Dairesi’nin borçlular listesinde 64 mükellef yer aldı. Çevrimiçi Hammadde Plastik Geri Dönüşüm firması 186 milyon liralık borcu ile hem listenin hem de Denizli’nin en fazla vergi borcu bulunan kuruluşu olarak öne çıktı. Bu listede RNC Mobilya 151,9 milyon lira vergi borcu ile Pamukkale Gaz firması da 126 milyon liranın üzerindeki vergi borcu ile sıralamaya girdi.

İHTİSAS VE ÇINAR 2’ŞER MÜKELLEF AÇIKLADI

Denizli İhtisas Vergi Dairesi sadece iki firmadan oluşan vergi borçluları listesi açıkladı. Buna göre Shamrock Tekstil 13,3 milyon lira, Denizli Polimer ise 8,7 milyon lira borç ile dikkat çekti.

Çınar Vergi Dairesi’nin borçlular listesinde de 2 mükellef yer aldı.  Gülüm Tekstil ve Gürteks 8 milyon liranın üzerindeki borçları ile dikkat çekti.