TMO MARKALI ÜRÜNLER PTT AVM ÜZERİNDEN SATILACAK

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, TMO markalı perakende ürünlerin PTTAVM aracılığıyla yurt dışında satışa sunulacağını duyurdu. Protokol, TMO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ahmet Güldal ile PTTAVM Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu tarafından imzalandı.

TMO, arz fazlası olarak değerlendirilen ürünleri dijital platformlar üzerinden yurt dışındaki tüketicilere ulaştırmayı hedefliyor. Sosyal medya platformu X üzerinden yapılan açıklamada, TMO’nun dijital mecralar üzerinden global pazarlara açılmasının önünün açıldığı belirtildi. Bu çerçevede TMO, özellikle un, bakliyat ve tahıl gibi perakende ürünlerini yurt dışına ulaştıracak. TMO’nun bu ürünleri dijital satış platformu PTTAVM aracılığıyla yurt dışına satılacak.

İMZALAR ATILDI

Kamuoyuna yapılan duyuruda, PTTeM Teknoloji ve Elektronik Hizmetler AŞ ile TMO arasında yurt dışı satışları kapsayan bir protokol imzalandığı ifade edildi. TMO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güldal ve PTTAVM Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu’nun imzaladığı bu protokol ile, TMO markalı ürünler yurt dışında geniş bir dijital pazara açılacak. Bu adımın Türkiye'nin tarım ürünlerinin global pazarlarda yer bulmasına katkı sağlaması bekleniyor.