TBMM'DE YOĞUN MESAİ BAŞLIYOR

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bu hafta yoğun bir çalışma dönemi başlıyor. 9'uncu Yargı Paketi’nin görüşüleceği Meclis Genel Kurulu'nun yanı sıra Plan ve Bütçe Komisyonu’nda da 2025 yılı bütçesi masaya yatırılacak.

YARGI PAKETİ GÖRÜŞMELERİ BAŞLIYOR

Yeni haftada Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde 9'uncu Yargı Paketi görüşmeleri bulunuyor. Bu kapsamda, özellikle hakaret suçlarına yönelik yeni düzenlemeler yapılması planlanıyor. Yargı paketi ile birlikte, sesli, yazılı veya görüntülü ileti yoluyla işlenen hakaret suçları uzlaştırma kapsamından çıkarılacak ve ön ödeme kapsamına alınacak. Ayrıca, bu tür hakaret davalarında şikayet süresi iki yıl ile sınırlandırılacak. 

2025 YILI BÜTÇESİ İÇİN MESAİ

Bütçe görüşmeleri de yeni haftanın öne çıkan başlıkları arasında yer alıyor. 30 Ekim Çarşamba günü Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 2025 yılı bütçesinin geneli üzerine tartışmalar başlayacak. Bu sürecin ilk adımı olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bütçesi ele alınacak ve Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis'in bütçe sunumunu yapacak. 

GRUP TOPLANTILARINDA YOĞUN GÜNDEM

TBMM’de çarşamba günü, siyasi partilerin grup toplantıları düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da 30 Ekim Çarşamba günü yapılacak AK Parti grup toplantısında konuşması bekleniyor. Erdoğan’ın bu toplantıda güncel siyasi gelişmeler ve yargı paketine dair açıklamalarda bulunması öngörülüyor.