MEB'DEN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI GENELGESİ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 101. yılı kutlamaları kapsamında tüm okullarda hafta boyunca kutlama etkinlikleri yapılması için genelge yayımladı. 

CUMHURİYET HAFTASI BOYUNCA MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

MEB’in genelgesinde, Cumhuriyet’in 101. yılına girilirken “Türkiye Yüzyılı” vizyonu doğrultusunda milli birlik ve beraberliği güçlendiren etkinliklerin önemi vurgulandı. Genelgede, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin temel amacının, “milli ruh ve maneviyata sahip, tarihine saygılı, bayrağına bağlı bireyler yetiştirmek” olduğu belirtildi. Genelgede yer alan ifadelerde, "Cumhuriyet'in ilan edildiği 29 Ekim'i, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm kahramanlarımızın emaneti olarak, birlik ve beraberlik içinde kutlamak hepimizin görevidir” denildi.

"CUMHURİYET HAFTASI" VE ÖZEL DERS GÜNDEMİ: "DERSİMİZ CUMHURİYETE DOĞRU"

Genelgeye göre, 28 Ekim – 1 Kasım tarihleri arasında tüm okullarda “Cumhuriyet Haftası” olarak kutlamalar gerçekleştirilecek. Hafta boyunca, 28 Ekim günü yapılacak ilk dersin içeriği olarak belirlenen “Dersimiz Cumhuriyete Doğru” filmi tüm okullarda öğrencilere izletilecek. Bakanlık tarafından hazırlanan ve Cumhuriyet’in kuruluş hikayesini anlatan bu film, aynı adı taşıyan tiyatro oyununun sinematografik versiyonu olarak düzenlendi.

OKULLAR TÜRK BAYRAKLARIYLA DONATILACAK, ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER ONUR KONUĞU OLACAK

Genelgeye göre, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın anlam ve önemini yansıtacak şekilde tüm okullarda özel programlar düzenlenecek. Bu programlarda, şehit yakınlarının ve gazilerin onur konuğu olarak davet edilmesine özen gösterilecek. Okul binaları ve sınıflar Türk bayraklarıyla süslenerek bayram coşkusu her alanda yaşatılacak.