DENİZLİ’DE 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI'NIN 101. YILI COŞKUYLA KUTLANACAK

Denizli’de Cumhuriyet’in 101. yılı, Valilik tarafından hazırlanan özel programla büyük bir coşkuyla kutlanacak. 28 Ekim’deki çelenk sunma töreniyle başlayacak kutlamalar, 29 Ekim’de valilik binası önünde yapılacak kapsamlı törenle devam edecek.

CUMHURİYET İÇİN ÇELENK SUNMA TÖRENİ

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında ilk tören, 28 Ekim Pazartesi günü Pamukkale Kaymakamlığı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunacağı törene il protokolü ve vatandaşlar katılacak.

29 EKİM’DE TEBRİKAT TÖRENİ VE BAYRAM COŞKUSU

Cumhuriyet Bayramı’nın ana törenleri ise 29 Ekim Salı günü gerçekleştirilecek. Saat 10:00’da Valilik Makamında yapılacak tebrikat töreninde, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun protokol üyeleri ve vatandaşların tebriklerini kabul edecek. Hemen ardından saat 10:15’te Valilik binası önünde kutlama programı başlayacak.

Büyükşehir Belediye Bandosu’nun sabah saatlerinden itibaren çaldığı marşlarla başlayacak tören programında, Vali Ömer Faruk Coşkun’un günün anlam ve önemine dair yapacağı konuşmanın ardından, öğrencilerin şiir okumaları ve Akköy Jandarma Komando Birliğinin gösterisi yer alacak. Halk oyunları ekibi de bayrama özel performanslarıyla sahne alacak.

Tören, geleneksel geçit töreni ile sona erecek. Havanın yağışlı olması halinde tören, saat 10:30’da Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.