PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ 55. SIRADA

ODTÜ URAP (University Ranking by Academic Performance) tarafından hazırlanan 2024-2025 Türkiye üniversite sıralaması raporu yayınlandı. Türkiye’nin en iyi üniversitelerinin yer aldığı listede, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) 106 tıp fakültesine sahip üniversite arasında 43. sırada, genel sıralamada ise 200 üniversite arasında 55. sırada yer aldı. PAÜ geçtiğimiz yıl genel sıralamada 48. sıradaydı.

ÜNİVERSİTE AKADEMİK PERFORMANSI İÇİN 15 KRİTER

ODTÜ URAP, Türkiye sıralamasında Clarivate Analytics/InCites ve YÖK tarafından yayımlanan verileri temel alarak üniversitelerin akademik performansını değerlendirdi. 2009’dan bu yana kullanılan 9 göstergenin son iki yılda 15’e çıkarıldığı sıralamada; öğretim üyesi başına düşen makale, atıf, toplam bilimsel doküman, ulusal ve uluslararası ortak makaleler, TÜBİTAK destekli projeler gibi kriterler dikkate alındı.

PAÜ 7 SIRA BİRDEN DÜŞTÜ

Denizli Yeni Olay muhabirinin derlediği bilgilere göre, Tıp fakültesi olan ve olmayan üniversiteler olarak iki ayrı kategoride hazırlanan listede, tıp fakültesi olmayanlar arasında ODTÜ birinci sırada yer aldı. ODTÜ’yü sırasıyla İTÜ, Sabancı, Yıldız Teknik, Gebze Teknik, Bilkent, Boğaziçi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Çankaya ve Eskişehir Teknik üniversiteleri izledi.

Tıp fakültesi olan üniversitelerde ise birinci sırada 970.66 puanla Koç Üniversitesi yer aldı. Onu takip eden üniversiteler ise Hacettepe, Ankara, İstanbul, Gazi, İstanbul-Cerrahpaşa, Ege, Atatürk, Marmara ve Erciyes üniversiteleri oldu. Pamukkale Üniversitesi ise 634.81 toplam puanla listede ancak 43. sırada yer bulabildi. 

Türkiye genel sıralamasında Koç Üniversitesi ilk sırada yer alırken, onu Hacettepe ve ODTÜ takip etti. Pamukkale Üniversitesi genel sıralamada geçen yıla göre 7 sıra birden düşerek 55. sırada yer aldı.