ACILI BABANIN KIZINA YAZDIĞI ŞİİR TÜRKÜ OLDU

Baklan’da trafik kazasında ölen kızı için yazdığı şiir ölümünden sonra ceketinin cebinden çıkan Bekir Yaşar’ın dizeleri türkü oldu. Oğlu Hikmet Yaşar babasının şiirlerini besteledi, hem kardeşinin hem de babasının hatırasını ölümsüzleştirdi.

Denizli’nin Baklan ilçesi Boğaziçi Mahallesi’nde Bekir Yaşar’ın ölen kızı için yazdığı şiiri oğlu Hikmet Yaşar tarafından bulunarak türkü yapıldı. O türkü sosyal medyada binlerce takipçinin beğenisini kazandı.

KAZADA HAYATINI KAYBETTİ

Denizli’de özel bir hastanede müdür olarak görev yapan 50 yaşındaki Yüksel Yaşar, kızının üniversite kaydı için gittiği Ankara’dan dönerken yaşanan kazada hayatını kaybetti. 2007 yılında Yaşar’ın içinde bulunduğu otobüs Sivrihisar’da bir kamyona arkadan çarptı. Yüksel Yaşar’ın ölüm haberi Denizli’deki ailesini yasa boğdu.

Kızının ölümünden büyük üzüntü duyan baba Bekir Yaşar, ona ithafen şiirler yazdı. Acılı baba ölen kızına olan özlemini ve duyduğu büyük üzüntüyü bu şiirlerle anlattı. İki yıl önce 92 yaşında hayatını kaybeden Bekir Yaşar, Baklan’da kızının mezarının yanına defnedildi. Acılı babanın ölümünden bir ay sonra oğlu Hikmet Yaşar geride kalan ceketinin cebinde yazdığı şiiri buldu.

Marangoz ustası olan 57 yaşındaki Hikmet Yaşar hem babasının hem de ablasının hatırasını yaşatmak amacıyla bulduğu şiiri ‘Gülemem Gayrı’ adıyla türkü yaptı.

Babasıyla  birlikte yıllarca bağlama çalıp, türkü söyleyen Yaşar, bestelediği türküyü sosyal medya platformlarında müzikseverlere sundu. Türkü büyük beğeni topladı, binlerce kullanıcı Gülemem Gayrı’yı tekrar tekrar dinledi.

Yaşar babasının yazdığı şiirin kendisini çok etkilediğini belirterek; “Şiiri okuyunca duygulandım. Babam ablamın kazada ölmesini anlatmış ve etkilenmiş. Elime bağlamayı alarak beste yaptım. Çok hoş bir türkü, ağıt oldu" diye konuştu.

Yaşar sosyal medyada güzel tepkiler aldığını belirterek; “Yaşadığımız acıyı anlattık, yazdık ve söyledik” ifadelerini kullandı.

Hikmet Yaşar, türküyü farklı enstrümanlar eşliğinde, sanatçı Hurşit Türkay ile birlikte söylediği bir versiyonunu daha yakın zamanda paylaştı.