DENİZLİ’NİN İLK KLASİK SANATLAR GALERİSİ BİN SANAT AÇILDI

Denizli’nin ilk ve tek Klasik Sanatlar Galerisi olan Bin Sanat Galeri, Şemikler Mahallesinde hafta sonu düzenlenen törenle açıldı. Galerinin kurucusu Ali Çırak, yağlı boya tablolar, çini, hüsn-i hat, tezhip ve ebru sanatlarının güzide örneklerinin yer aldığı galeride eğitimler verildiğini de açıkladı.

Anadolu sanatlarının geleneksel usulle eğitimlerinin verildiği kültür merkezi olmayı da amaç edinen Bin Sanat Galerisinin açılışına şehrin ileri gelenleri, bürokratlar, STK’lar ve sanatseverler katıldı.  Galeride ülkenin dört bir yanından ünlü ustaların 150’den fazla hüsn-i hat, tezhip, ebru, çini, tesbih, yağlı boya çalışmasının yer aldığı galeri Denizli halkının bu sanatlara ilgisini artırmayı amaçlıyor.

Bin Sanat Galerisinin açılış kurdelesini Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Özeren, Gelecek Partisi İl Başkanı Aykut Yıldırım, Adm Genel Müdürü Ahmet Bayramoğlu, SP GİK Üyesi Mehmet Akif Kocamanoğlu, Yeniden Refah Partisi MKYK Üyesi Ömer Kocamanoğlu, TÜGVA İl Temsilcisi Ali Durmuş, Ensar Vakfı İl Temsilcisi Hüseyin Karademir, Cansuyu Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Tatar, Öğder Denizli İl Başkanı Hamza Öztürk, Bin Sanat Kurucusu Ali Çırak birlikte kesti. Açılışa katılan sanat severler ve STK temsilcileri, bir kültür merkezi havasında olan galeriyi çok beğendiklerini, Denizli’nin eksik kalmış bir parçasının daha bu mekanla tamamlandığını vurguladı.

HİKAYESİ 2018 YILINDA BAŞLADI

Bin Sanat Galerisi Kurucusu Ali Çırak, galerinin açılma fikrinin 2018 yılında Denizli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Kitap Fuarında oluştuğunu belirterek, “O fuarda, eskiden beri arkadaşım olan Hattat Ömer Özgül’ün organizesinde bir sergi açılmıştı. 10 farklı şehirden 40 farklı sanatçının katılımı ile açılan çok kaliteli bir sergiydi. Sergiye gelen eserler ve sanatçılarla söyleşiler zaten hayranı olduğum bu sanatların içine beni daha fazla çekti. Bu konuda bir şeyler yapılabileceğini düşünerek bir Hüs-i Hat eğitimi organize ettim.  Bir müddet emanet mekanlarda sıkıntı yaşadık elbet ama zamanla düzen oturdu. Şu an hat, tezhip ve çini eğitimlerimize devam eden 40 arkadaş var. 2-3 senedir böyle bir galeri açma hayali ile yaşıyorduk. Hem eğitimler hem de bu sanatların şehrimizde gerektiği itibarı görmesi açısından önemli idi. Ümit ediyorum bundan sonra Denizli’de Gelenekli Sanatların bayraktarlığını yapacak, bu güzel şehrin ecdat emaneti sanatlar ile daha yakından hemhal olmasını sağlayacağız. Pergelin bir ayağı Denizli’de ancak şu an birkaç uluslararası ortak çalışmanın temaslarını sürdürüyor ve güzel projelerle ülkemizin tanıtımına katkı sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

MEDENİYETİMİZİN ZENGİNLİĞİNİ GELECEK KUŞAKLARA TAŞIMAYI HEDEFLİYORUZ

Bin Sanat Galeri’nin kurucularından ve sanat danışmanlığını yapan Hattat Ömer Özgül ise, “Ecdadın ellerinde yükselen bu kültür medeniyetinin bir temsilcisi olmak, onların bize bıraktığı mirasa hak ettiği şekilde sahip çıkmaya çalışmak bizim temel motivasyonumuzdur. Anadolu medeniyeti gerçekten dünyanın en zengin medeniyetidir. Bu zenginliğimizi bizler maalesef unutmuşuz. Önce kendi milletimize bu zenginliği tekrar hatırlatmanın derdine düşmeliyiz. Sonrasında ise güçlü bir şekilde bu medeniyeti tüm dünyaya açmaya ve tanıtmaya gayret göstermeliyiz. Ali hocamla birlikte 6 yıldır bu şehirde bir şeyler yapmaya gayret gösteriyoruz. Bir şeyler yaptık ama daha yapacak çok işimiz var. Kültür hazinemizin zenginliğini göstermek için çabalayacağız” açıklamasını yaptı.