CUMHURİYET BAYRAMI KUTLANIYOR

Denizli’de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında bugün Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı. Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun tebrikleri yarın kabul edecek. İşte kutlama detayları…

Denizli’de Cumhuriyetin 101’inci kuruluş yıldönümü törenlerle kutlanıyor. Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nü okullardaki çeşitli etkinlik ve kutlama programlarına günler öncesinden başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi de günler öncesinde etkinlikler ve konser organizasyonları ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını dokuz güne yaydı.

Resmi törenler ise bugün başladı. Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Pamukkale Kaymakamlığı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Törene TBMM Başkanvekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun yanı sıra çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri ile belediye başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşları üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Coşkun’un çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törenin ilerleyen dakikalarında bazı kamu kurumları da Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

TEBRİKAT TÖRENİ YARIN

Resmi kutlamaların büyük bölümü yarın gerçekleşecek. Vali Ömer Faruk Coşkun sabah 10.00’dan itibaren tebrikatları kabul edecek. Tebrikat törenine kurum amirleri, askeri arkan, STK temsilcileri ve vatandaşlar katılacak. Kutlama töreni 10.15’te valilik binası önünde yapılacak. Denizli Büyükşehir Belediye Bandosu, tören alanında marşlar çalarak vatandaşları coşturacak. Daha sonra vali, belediye başkanı ve garnizon komutanı tören birlikleri ile öğrencilerin bayramını kutlayacak. Sonrasında Vali Coşkun bir konuşma ile halka seslenecek. Öğrenciler şiirler okuyacak, Akköy Jandarma Asayiş Komando Bölüğü tüfekli hareketler gösterisi yapacak. Kutlamalar halk oyunları gösterisi ile devam edecek. Son olarak resmi geçit töreni yapılacak.