HAVA DESTEĞİNİ ARTIRIN ÇAĞRISI

TBMM Başkanvekili ve CHP Denizli Milletvekili Karaca, yangın bölgesine giderek yetkililere çağrı yaptı. Helikopter sayısının artırılmasını istedi.

TBMM Başkanvekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, 5 gündür kontrol altına alınamayan Karcı Dağı’ndaki yangın hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Karaca alevlerin Tavas istikametinde ilerlediğini, açılan yollar ile ekiplerin yangına müdahale etmeye hazırlandığını söyledi.

Yangınla mücadelede verilen hava desteğinin yetersiz olduğunu söyleyen Karaca, gece görüşü özelliğine sahip helikopterlerin bölgeye gönderilmesi gerektiğini ifade etti.  Bir video ile seslenen Karaca; “Buradakilere göre 4, Orman Genel Müdürlüğü’nün iddiasına göre 7 helikopterle müdahale ediliyor. Gönüllüler müdahaleye eşlik ediyor. Ancak gevce görüşlü bir yangın söndürme hava desteği sağlanmadığı sürece, hayatını riske ederek yangına müdahale edenlerin mücadelesi boşa gidiyor.  Gece görüşlü helikopter gelmeli. Daha fazla sayıda helikopter gelmeli. 5 gündür kontrol edilemeyen bir yangın var. Yerleşim yerleri duman ve is altında. İnsanlar nefes alamaz hale geldi. Duman neredeyse devasa boyutlara ulaştı. Yangın Tavas ilçesine doğru yayılmakta. Yetkililer açılan yollarla yangına müdahale edileceğini söyledi. Hava desteğinin daha fazla sağlanması zorunludur. Tüm yetkililere sesleniyorum, Denizlili vatandaşların sesini duyun” ifadelerini kullandı.

GENEL MÜDÜR DENİZLİ’YE GELDİ

Diğer yandan yangının beşinci gününde Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey de bölgeye geldi. Karacabey çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ekiplerin 6 helikopter, 12 ilk müdahale aracı ve 67 arazözle yangına müdahale ettiği ayrıca gönüllüler ile birlikte bin 23 personelin sahada görev yaptığı öğrenildi.

Diğer yandan Karcı Dağı’nın zirvesinde başlayan yangının Tavas’a bağlı Çakıroluk istikametinde ilerlediği, önüne geçebilmek için ekiplerin güzergah üzerinde tedbir aldığı kaydedildi. Yapılan açıklamada yangının yerleşim alanlarını tehdit etmediği de belirtildi.