“YARIN CUMHURİYET’İ İLAN EDECEĞİZ”

Hacı İbrahim Demireren Cumhuriyet İlkokulu 2’nci sınıf öğrencileri, Çınar Meydanı’nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında hazırladıkları ve manşetinde Atatürk’ün “Yarın Cumhuriyet’i ilan edeceğiz” sözünün yazdığı gazeteleri dağıttı. “Yazıyor… Yazıyor…” naraları atan öğrencilerin etkinliği, vatandaşlar tarafından da yoğun ilgi gördü.

Hacı İbrahim Demireren Cumhuriyet İlkokulu 2-G sınıfı öğrencileri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında gerçekleştirdikleri etkinlikle Denizlilileri nostalji yaşattı. Manşetinde Atatürk’ün “Yarın Cumhuriyet’i ilan edeceğiz” sözünün yer aldığı ve içerisinde Cumhuriyet’le ilgili yaşanan gelişmelerin Osmanlıca ve Türkçe olarak yazıldığı 4 sayfalık gazete, öğreniciler halka tarafından ücretsiz dağıtıldı. Çınar Meydanı’nda “Yazıyor… Yazıyor… Yazıyor…” naralarıyla yaklaşık 1000 gazeteyi dağıtan öğrencilerin etkinliği, vatandaşlar tarafından da yoğun ilgi gördü.

“CUMHURİYET BAYRAMI, EN BÜYÜK BAYRAMIMIZ”

Etkinlik hakkında konuşan Hacı İbrahim Demireren Cumhuriyet İlkokulu Sınıf Öğretmeni Sedat Arıkan, “Cumhuriyet Bayramı, bizim en büyük bayramımız. Cumhuriyet Bayramı kapsamında böyle bir etkinlik düşüncesi oluştu. Daha önce yapılan etkinlikler de var ama sınıf bazında böyle bir etkinliği ilk defa biz yapıyoruz. Hem öğrencilerimizin sosyalleşmesi hem de vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’na dair farkındalık oluşturmak istedik. Böyle bir etkinlik yapmaya karar verdik. Velilerimiz de bize destek verdiler. Gazetemizi oluşturduk, baskısını yaptık. Ücretsiz bir şekilde halkımıza dağıttık” dedi.

“YARIN CUMHURİYET’İ İLAN EDECEĞİZ”

“GAZETELERİMİZİ ALAN İNSANLARIN YÜZLERİNİN GÜLDÜĞÜNÜ GÖRÜYORUZ”

Vatandaşlardan da çok güzel geri bildirim aldıklarını ifade eden Arıkan, “Bazı vatandaşlar gazeteyi evinin duvarına asacağını belirtti, bir başkası ise çok güzel bir etkinlik olduğunu söyledi. Geri dönüşler güzel. Gazetelerimizi alan insanların yüzlerinin güldüğünü görüyoruz. Güzel bir etkinlik olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

“YARIN CUMHURİYET’İ İLAN EDECEĞİZ”

“CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSUNU HERKESE YAŞATMAK İSTİYORUZ”

Etkinliğe katılan velilerden Sultan Ata, “Cumhuriyet’in 101’inci yıl dönümü nedeniyle nostaljik bir etkinlik yapma fikri oluştu. Biz de bunu gerçekleştirmeye karar verdik. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu herkese yaşatmak istiyoruz. Yarın Cumhuriyet’i yarın ilan edeceğiz. Vatandaşlardan da oldukça güzel bir geri bildirim aldık. Yüzde 95’i bizi ilgiyle karşıladı. Bazıları almak istemediler ama çok güzel bir etkinlik oldu” şeklinde ifade etti.