GÖLDE SU ARADILAR
Kuraklık nedeniyle suyunu tamamen kaybeden, içindeki balıklar DSİ’nin sulama göletine taşınan Kolak Gölü’nde su arandı. Belediye ekipleri gölet yüzeyinde küreklerle su kaynağı aradı, iki su damarına rastlandı.

Denizli'de kuraklık tarımsal üretimin yanı sıra doğal hayatı da etkiliyor. Küresel iklim krizi ile birlikte su kaynakları da alarm vermeye başladı. Doğal güzelliğiyle doğa fotoğrafçılarının ilgi odağı olan Çameli’deki Kolak Gölü'nün ağustos ayında kuruması üzerine buradaki balıklar, telef olma tehlikesiyle karşı karşıya kalınması üzerine DSİ sulama göletine nakledilmişti. Kuruyan gölden sevindirici haber geldi.
BELEDİYE ÇALIŞMA BAŞLATTI
Sularını tamamen kaybeden ve yüzeyi çatlayan Kolak Gölü için Çameli Belediyesi harekete geçti. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri kuruyan gölde kazı yaparak su aradı. Gölün ekosistemini koruma amacıyla başlatılan çalışmalara, İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vedat Uyak da katkı sağladı. Ekiplerin özverili çalışmaları sonucunda sevindirici bir gelişme yaşandı. Göl yatağında su damarları tespit edildi ve bu kaynakların analizi için gerekli işlemler başlatıldı.
TÜM İMKANLAR SEFERBER EDİLECEK
Çalışmaları yerinde inceleyen Çameli Belediye Meclisi Üyesi Sinan Hayrettin Kam ve Fen İşleri Müdürlüğü yetkilisi Öznur Yıldırım Bozok, sürecin aralıksız devam edeceğini belirterek, bölgenin doğal yapısının korunması için tüm imkanların seferber edileceğini vurguladı.
Etrafı mesirelik olan göle bırakılan sazanlar susuzluk nedeniyle telef olma tehlikesiyle karşı karşıya gelince İlçe Tarım Müdürlüğü ile Çameli Elmalı Alabalık Üreticileri Birliği iş birliğinde buradaki balıklar, İmamlar DSİ Sulama Göletine nakledilmişti.