YAPAY ZEKA TEKSTİLİN GÜNDEMİNDE

Denizli OSB’de tekstilde sürdürülebilir konusunun ele alındığı bir çalıştay gerçekleştirildi. Küresel rekabetin arttığı ortamda geleneksel yöntemlerin yeterli olmayacağı hatırlatıldı yapay zeka ve robotik teknolojilere yatırım yapılması gerektiği vurgulandı.

Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve Tekstil Mühendisleri Odası işbirliği ile ‘Tekstilde Sürdürülebilirlik Çalıştayı’ gerçekleştirildi. Denizli OSB’de iki gün süren programda sürdürülebilirliğin önemine dikkat çekildi. Metin Karakuş’un yönettiği ilk oturumda PAÜ Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Sema Palamutçu ve Tekstil Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Başkanı Mehmet Kaner katılımcılara sunum yaptı. 

YAPAY ZEKA TEKSTİLİN GÜNDEMİNDE

Poyraz Boya Yönetim Kurulu Başkanı Emin Şen, Ege Mensucat Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Onur Yıldırım, Provida Sürdürülebilirlik Danışmanı Ekin Uluışık ve EliarDx Ürün ve Teknoloji Yöneticisi Candoğan Olgun da gerçekleştirdikleri sunumlarla katılımcıları bilgilendirdi.

YAPAY ZEKA TEKSTİLİN GÜNDEMİNDE

YAPAY ZEKAYE YATIRIM YAPMALIYIZ

Programın açılış konuşmasını yapan Denizli OSB Başkanvekili Osman Uğurlu yapay zeka ve robotik teknolojileri yatırım yapılması gerektiğini kaydetti. Uğurlu; “Denizlimiz tarih boyunca dokumacılık ve tekstil ürünleriyle anılan bir şehir olmuştur. Ancak bugün, küresel rekabetin ve çevresel sorumlulukların giderek arttığı bir dünyada, sadece geleneksel yöntemlerle değil, inovasyon ve sürdürülebilirlik odaklı bir vizyonla hareket etmemiz gerektiği açıktır.  Teknolojik gelişim ve sürdürülebilirliği ön plana koymayan firmaların gelecekte ayakta kalmaları mümkün olmayacaktır. Bu nedenle teknolojiye ve yeni iletişim araçlarına entegre olacak yapay zeka ve robotik teknolojilere yatırım yapmamız ve üretmemiz gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Bu amaçla OSB bünyesinde yapılan yatırımları hatırlatan Uğurlu; GES, teknopark, ileri arıtma tesisi, mesleki eğitim merkezi ve DOSTEK kolejini işaret etti.

KENTİ BİR KAÇADIM ÖNE ÇIKARACAK PROJE

Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, OSB’deki Atık Suyun Geri Kazanımı Projesini işaret ederek bu çalışmanın Denizli’yi birkaç adım öne çıkaracağını savundu. Kasapoğlu, “ Tekstil için sürdürülebilirlik oldukça önemli. Türk tekstil sektörü sürdürülebilirlik konusundaki çalışmalarıyla dünyada adından sıkça söz ettirmektedir. Özellikle su ve enerji tasarrufu, yeşil dönüşüm konularında tekstil sektörümüz önemli bir yol kat etti. Sürdürülebilirlik kavramı aslında Türk tekstili için yeni bir fırsat oldu ve bu fırsatı çok iyi değerlendirdik. Denizli Sanayi Odası olarak sürdürülebilirlik komisyonu oluşturduk. Komisyonumuzla birlikte önemli çalışmalara imza atıyoruz. Denizli OSB’ye kazandırılacak Atık Suyun Geri Kazanımı Projesi’ni tekstil sektörü açısından çok önemsiyoruz. Bu proje hızlı bir şekilde hayata geçerse Denizli diğer illerden birkaç adım öne çıkacaktır” diye konuştu.