DENİZLİLİ ÖĞRENCİLER AVRUPA’DA STAJ YAPACAK

Vali Necati Bilican Mesleki Eğitim Merkezi'nin "Öğrencilerimiz Nitelikli İstihdam için Avrupa Stajında" isimli projesi, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edildi. Mesleki Eğitim Merkezi'nin öğrenci ve öğretmenleri, Avrupa'da işbaşı öğrenme ve staj faaliyetlerinde bulunacaklar.

Merkezefendi ilçesi Sümer Mahallesinde bulunan Vali Necati Bilican Mesleki Eğitim Merkezi tarafından, Erasmus + Programı Mesleki Eğitim Kısa Süreli Öğrenici ve Personel Hareketliliği projeleri kapsamında hazırladığı ‘Öğrencilerimiz Nitelikli İstihdam için Avrupa Stajında’ başlıklı projesi AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edildi.

Proje kapsamında okulun motorlu araçlar teknolojisi alanından 4 öğretmeni otomatik şanzımanlı araçların arıza tespiti ve bakım-onarımı ile ilgili Romanya-Budapeşte'de 10 günlük işbaşı öğrenme, otomotiv elektromekanik meslek dalından 18 öğrencisi ise Çekya-Prag, Romanya-Bükreş ve Avusturya-Viyana'da üç haftalık staj faaliyetlerinde yer alacaklar.

OKULUN DÖRDÜNCÜ AVRUPA PROJESİ

Vali Necati Bilican Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Ertan Aktaş, okulun önceki yıllarda iki mesleki eğitim ve bir okul eğitimi alanında üç Avrupa projesini başarıyla yürüttüğünü belirterek, "Okul olarak yine bir Avrupa projesinde ilimizi temsil etmekten mutluluk duyuyoruz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda mesleki bilgi ve becerilerinin geliştirilmesinde ayrıca meslek sektörlerinin ihtiyacı olan nitelikli meslek elemanlarının yetiştirilmesinde mesleki eğitimin önemi büyük" dedi.

Aktaş, "Staj faaliyetlerinde yer alacak öğrencilerimiz mesleki açıdan çok büyük kazanımlar elde edecekler. Kendilerine sağlanacak Europass Mobility ve Katılım Sertifikaları ile otomotiv sektöründe iyi şartlarda istihdam olanakları yakalayacaklar" diye konuştu.

OTOMATİK ŞANZIMANLI ARAÇLARDA ARIZA TESPİTİNİ GÖRECEKLER

Proje Koordinatörü Mehmet Urhan da projenin içeriği ile ilgili, "Katılımcılar ulus ötesi öğrenme faaliyetlerinde motorlu araçların hareket kontrol sistemlerinin bir parçası olan; tork konvertörün ve hidrolik kavramanın arıza tespitini, sökülüp takılmasını ve test edilmesini öğrenecekler. Otomatik şanzımanın araç üzerinden sökülmesi, hidrolik kontrol ünitesinin, mekanik ve elektronik kumanda ünitelerinin arıza tespiti, bakım-onarımı ve araç üzerine takılması ile ilgili uygulamalar yapacaklar" dedi.

Urhan, ayrıca öğretmen ve öğrencilerin AB standartlarında işçi sağlığı ve iş güvenliği uygulamalarını ve iş disiplinini yerinde göreceklerini, işbirliği, takım çalışması, özgüven gibi kişisel özellikler kazanacaklarını, dilsel ve sosyo-kültürel gelişim sağlayacaklarını, Avrupa kültürel mirası ve zenginliğini yaşayarak görme imkânı bulacaklarını kaydetti.