3 AY SÜRDÜ, SERTİFİKALARINI ALDILAR

DSO ve GEKA’nın ortak projesinde ‘Sürdürülebilirlik Raporlama Standardı Lisanslı Uzmanlık Eğitimi’ni tamamlayan kursiyerler sertifikalarını aldı. Eğitim programı altı başlıkta toplandı, üç ayda tamamlandı.

Denizli Sanayi Odası ve Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın ‘Küresel Raporlama Girişimi’ programı kapsamında ‘Sürdürülebilirlik Raporlaması Standardı Lisanslı Uzmanlık’ eğitimlerini tamamlayan kursiyerler sertifikalarını aldı. Eğitimlerinde uzman isimlerin görev aldığı kursiyerler üç ay boyunca enerji, kimya, inşaat, tekstil ve demir-çelik branşlarında 6 ayrı başlıkta bilgi edindi. 

Katılımcıların sertifikalarını DSO Başkanı Selim Kasapoğlu ve GEKA Genel Sekreteri Ümit Gülyağı verdi.

Kasapoğlu eğitim programının firmalara katkı sağlayacağını ifade etti; “Sürdürülebilirlik alanında yaptığımız yatırımların sektöre katkı sağladığını görmek bizleri son derece mutlu ediyor. Bu eğitim, aynı zamanda Denizli’mizin yeşil dönüşüm sürecine katkı sağlayacak uzman kadrolarının yetişmesini sağlayacaktır” diye konuştu.

GEKA Genel Sekreteri Gülyağı: “Eğitimler, yerel ekonomimizi yeşil dönüşüme entegre etmek adına kritik bir öneme sahip. DSO ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği sayesinde, bölgedeki işletmelerin küresel standartlarla uyumlu raporlama yapabilmelerini sağlamak ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmalarını desteklemek adına önemli bir adım atıldı. Bölgemize değer katmak adına iş birliğimiz devam edecek” ifadelerini kullandı.

3 AY SÜRDÜ, SERTİFİKALARINI ALDILAR

EĞİTİMLER 3 AYDA TAMAMLANDI

Ekim ayında başlayan eğitimler, enerji, kimya, inşaat, tekstil, demir-çelik ve danışmanlık sektörlerinden firmaların sürdürülebilirlik uzmanları, raporlama sorumluları ve mühendislerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Katılımcılar, değişen regülasyonlar ve artan talepler doğrultusunda GRI Standartları ile uyumlu sürdürülebilirlik raporlaması hazırlama konusunda gerekli teknik bilgi ve detayları öğrendiler.

Eğitim, sektörün önde gelen isimlerinden Erdem Kolcuoğlu tarafından verildi. Eğitimde, katılımcılara GRI Standartları ile uyumlu raporlama teknikleri, sürdürülebilirlik süreçlerinin nasıl yönetileceği ve raporlamanın uluslararası standartlara nasıl taşınacağı gibi konular detaylı bir şekilde aktarıldı.

Sürdürülebilirlik Uzmanları, eğitim sürecinde toplamda 6 modülden oluşan bir programı tamamladı. Ekim, Kasım ve Aralık aylarında gerçekleştirilen eğitimler, mesleki gelişimlerine önemli katkılar sundu. Bu eğitimle birlikte, katılımcılar, Türkiye'de GRI onaylı bu eğitimi tamamlayan uzmanlar arasındaki yerlerini aldı.