2. İLETİŞİM ŞURASI HAZIRLIK ÇALIŞTAYI TAMAMLANDI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Ankara’da düzenlenen ve iki gün süren “2. İletişim Şurası Hazırlık Çalıştayı”, geniş bir katılımla sona erdi. Çalıştayda, Türkiye’nin iletişim politikalarının geleceğine yönelik önemli adımlar atıldı.

16 FARKLI KONU BAŞLIĞINDA ÇALIŞMA GRUPLARI OLUŞTURULDU

“Türkiye Yüzyılı: İletişimin Yüzyılı” temasıyla gerçekleştirilen çalıştayda, Türkiye İletişim Modeli’nin uygulanabilirliği ele alındı. Çalışma grupları, medya ve dezenformasyon, afet ve kriz iletişimi, sosyal medya ve yapay zeka, dijital çağda birey ve toplum gibi toplam 16 farklı başlıkta detaylı analiz ve değerlendirmelerde bulundu.

Her grup; moderatör, raportör, alanında uzman katılımcılar ve özel olarak kodlanmış yapay zekâ desteğiyle çalışmalarını yürüttü. Çalıştayda, 425 katılımcı ile kapsamlı bir şekilde iletişim politikalarının çok yönlü değerlendirilmesi sağlandı.

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN AÇILIŞ KONUŞMASINI YAPTI

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde iletişim politikalarının güçlendirilmesinin önemine vurgu yaptı. Altun, çok paydaşlı bir istişare süreciyle geleceğin iletişim anlayışının şekillendirilmesi gerektiğini belirtti.

ANA ŞURA NİSAN AYINDA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN KATILIMIYLA DÜZENLENECEK

Hazırlık çalıştayının çıktıları, nisan ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yapılması planlanan “2. İletişim Şurası” kapsamında değerlendirilecek. Şura programında panel ve konuşmaların yanı sıra çalıştay gruplarının hazırladığı raporlar sunulacak.

Bu raporlar ve davetli tebliğler, “2. İletişim Şurası 2025” adıyla kitap olarak yayımlanacak ve Türkiye’nin iletişim politikaları alanında önemli bir kaynak oluşturacak.