AMELİYATHANE HEMŞİRELERİNE EĞİTİM

Sağlık Bakanlığınca; Türkiye Kamu Hastaneleri Kurum Başkanlığı tarafından Sertifikalı eğitim programları uygulama yetkisi alan Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Denizli Devlet Hastanesi’nde “Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı” başlatıldı.  

  Sağlık alanında ihtiyaç olan nitelikli insan gücünü yetiştirmek amacıyla yürürlüğe giren Sertifikalı Eğitim Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda  Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı Uygulama Yetki Belgesi alan Genel Sekreterliğe bağlı Denizli Devlet Hastanesi’nde 12 gün teorik - 10 gün uygulamalı eğitim olmak üzere toplam (176 saat) 22 iş günü sürecek olan Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı başladı. 14 kişilik eğitim ekibinin verdiği ve ameliyathanede çalışan hemşirelere görevlerini etkin ve verimli bir şekilde yürütecek bilgi, beceri ve tutumları kazandırmak amacı taşıyan sertifika programına Denizli DH’den 21, Servergazi DH’den 3, Çivril DH’den 3, Isparta Şehit Yunus Emre Hastanesi’nden 2, Eğirdir Kemik Hastanesi’nden 1 katılımcı  olmak üzere toplam 30 kişi alındı.

Denizli Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda programın ilk günü açılış töreni düzenlenerek Hastane Yöneticisi Uz. Dr. Mehmet Erkaleli ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Arzu Canbeldek, bu sertifika programının Denizli için büyük bir kazanım olduğuna vurgu yaptılar. Hastane Yöneticisi Erkaleli: “Bu program süresince eğitim ekibimiz ve katılımcılarımızın öz verili çalışmaları, hastanemizin hizmet ve faaliyetlerinin dinamik, güncel ve fonksiyonel olarak devamlılığının sağlanması ile denetimde birlikteliğin temin edilmesi hususuna gerekli hassasiyet gösterilecektir” diye konuştu.

 

Genel sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk, Denizli Devlet Hastanesi’nin Denizli’de Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı Uygulama Yetki Belgesi alan tek hastane olduğunu vurgulayarak bu sertifika programı ile ameliyathane ilkeleri konusunda bilgi, beceri donanımına sahip olan, bunları çalışma alanlarına yansıtabilen hemşirelerin yetiştirilmesi ve profesyonel başarılarının belgelendirilmesinin sağlanabileceğini söyledi. Öztürk, programın, tüm kamu ve özel sağlık kuruluşlarındaki ameliyathanelerde en az 2 yıl çalışmış olan hemşireler, hemşirelik yetkisi almış ebeler ve sağlık memurlarını kapsadığını, il geneli ya da il dışı kamu ve özel hastanelerden de programa başvuru yapılabileceğini sözlerine ekledi.