Bakım Mühendisliğine Dikkat Çeken Kongre Başladı

Denizli’de TMMOB Makine Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen 8. Bakım Teknolojileri Kongresi'nde konuşan Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Konstrüksiyon ve İmalat Bölümü A.D. Başkanı Prof. Dr. Cemal Meran, Türkiye'de bakım mühendisliği eğitimi verilmediğini vurgulayarak, bu açığın giderilmesi için üniversite ve odaların daha çok çaba göstermesi gerektiğini söyledi.

   Denizli'de TMMOB Makine Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen, 8. Bakım Teknolojileri Kongresi Pamukkale Üniversitesi'nin (PAÜ) ev sahipliğinde başladı. Ana teması ‘Bakım için Tasarım - Mühendislikte Bakım Eğitimi' olan kongre 3 gün sürecek. PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacak olan kongrede, 4 ayrı salonda paralel oturumlarla konusunda uzman kişiler bilgi ve deneyimlerini paylaşacağı 40 bildiri, 14 seminer, 1 panel gerçekleştirilecek. Kongre boyunca katılımcılara 7 ayrı kurs da verilecek. Kongre kapsamında, 32 firmaya ait ürün ve faaliyetler de sergi alanında sergilenecek.
Kongre Sekreteri ve PAÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Konstrüksiyon ve İmalat Bölümü A.D. Başkanı Prof. Dr. Cemal Meran yaptığı açılış konuşmasında, kongrenin hazırlığının 1 yıl sürdüğünü ve kongrede çağdaş bilgi ile teknolojinin etkin tartışıldığı bir platform ortaya çıkmasını hedeflediklerini söyledi. Prof. Dr. Meran, Türkiye'de bakım mühendisliği eğitimi verilmediğini vurgulayarak, bu açığın giderilmesi için üniversite ve odaların daha çok çaba göstermesi gerektiğini ve acilen inisiyatif alınması gerektiğini ifade etti.

Kongreye katılan TMMOB Makine Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ali Ekber Çakar, odalarının bakım teknolojilerine yönelik olarak da geliştirici çalışmalarda bulunmayı temel görevlerinden biri olarak gördüğünü belirtti. Çakar, "Bu kongre, odamız sanayi ve hizmet alanlarının görünmeyen bir yüzüne ışık tutuyor. Rekabetin uluslararası planda kızıştığı günümüzde, makinede tesislerin, arızasız, sorunsuz bakımsız ve uzun ömürlü çalışabilmesi ve doğru ve planlı bakım yaklaşımı ile olanaklıdır. Bu noktada, bakım mühendisliği ve yönetimi konularında atılacak adımlar ve getirilerinin hiç de azımsanmayacak bir boyutta olduğu düşünülmelidir" dedi. DHA