BAŞKAN ÖZBAŞ, YAZAR-TİYATROCU ASLANKARA’YI AĞIRLADI

Kültür ve sanat alanında Türkiye’de adından söz ettiren Sarayköylü Yazar-Tiyatrocu Mehmet Sadık Aslankara, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ı ziyaret etti.

Ziyaretinde Sarayköy’ü hiçbir zaman unutmadığını ve tüm eserlerinde ilçenin ismine yer verdiğini aktardı. Kültür sanat dünyasının önemli isimlerinden Sarayköylü 72 yaşındaki Yazar-Tiyatrocu Mehmet Sadık Aslankara, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ı ziyaret etti. Ziyarette Aslankara’ya müze eğitmeni Ali Armağan Daloğlu, şair Figen Şentürk ve yazar Hakkı Hakan Tok eşlik etti. 

SARAYKÖY’Ü UNUTMADIM

Ziyarette Sarayköy’ü hiçbir zaman unutmadığını dile getiren Yazar-Tiyatrocu Aslankara, “Sarayköy benim memleketim. Nerede doğduğumu sorduklarında her zaman Sarayköy derim. Oyunlarımda ve romanlarımda mutlaka Sarayköy’ü yazarım, gittiğim yerlerde anlatırım. Sarayköy’de belediye bünyesinde açılan Tiyatro Kulübü beni çok mutlu etti. Bir gün atölye eğitimlerinde öğrencilerle bir araya gelerek çalışma yapmak isterim” dedi.  Ziyarette ilçenin kültür sanat yatırımlarını konuştuklarını aktaran Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Sarayköyümüz ve Denizlimiz için önemli bir değer olan hemşehrimiz yazar-tiyatrocu Sadık Aslankara beyefendiyi ağırlamanın mutluluğunu yaşadık. İlçemize kültür sanatta bu zamana kadar neler yaptığımızı kendisiyle paylaştık. ‘Birlikte daha neler yapabiliriz’ diye konuştu. Biz kendisini ve beraberinde müze eğitmeni Ali Armağan Daloğlu, şair Figen Şentürk ve hemşehrimiz yazar Hakkı Hakan Tok'u ağırlamaktan çok memnun olduk” dedi.

Ziyaret sonunda Başkan Özbaş, Aslankara’ya ve beraberindeki misafirlerine Emin Aslan Tokat’ın kaleme aldığı Milli Mücadelede Sarayköy Hatıralarım kitabı ile Sarayköy türkülerinin yer aldığı CD’yi hediye etti.

MEHMET SADIK ASLANKARA KİMDİR?
Mehmet Sadık Aslankara, yazar, tiyatrocu, belgesel sinemacı. 12 Aralık 1948'de Sarayköy'de doğdu. Tiyatroya ilk profesyonel adımını 1968'de, Ankara'da Halk Oyuncuları Sahnesi'nde attı. 1969'da Vasıf Öngören ve arkadaşlarıyla birlikte Ankara Birliği Sahnesi'nin kurucuları arasında yer aldı. 1982'de Denizli Tiyatrosu'nu, 1989'da bunun uzantısı olan de Tiyatrosu'nu kurdu. Son iki toplulukta otuzu aşkın oyun yönetti, bu oyunların bir bölümünde rol aldı. 1976'dan başlayarak TRT Televizyonları için de çalıştı. 1983'te başlayan belgesel sinema çalışmalarını, eylemli tiyatroya ara verdiği 1994'ten itibaren belgesel yönetmeni olarak sürdürdü, bugüne dek yirmi beş kadar belgeselin yönetmenliğini yaptı. Yazın, tiyatro, belgesel sinema alanında çeşitli ödüller aldı. Yayınlanmış kitapları: Kevser'di (Oyun, 1989), Bin Yüz Bir Giz (roman, 1993), Selgesus'ta Buse (roman, 1996), Cumhuriyetimizin 75. Yılında Ormancılığımız (derleme, 2000). Kitaplaştırmadığı ödüllü dosyaları: Kör Memdali'nin Çınar Ağacı (roman, 1990) ve Ev-Ses (oyun, 1992). Uykusu Sakız.