Başkan Zolan'dan Buldan'a büyük sürpriz 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, restore ederek yeniden kente kazandırdıkları tarihi Tarakçı Evi'ni sosyo-kültürel hizmetlerde kullanılmak üzere Buldan Belediyesine tahsis edeceklerini açıkladı. 

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan başkanlığında toplandı. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda Denizli Büyükşehir Belediyesinin restore ederek yeniden kente kazandırdığı 

Buldan ilçesindeki Tarakçı Konağı’nın sosyo-kültürel hizmetlerde kullanılmak üzere Buldan Belediyesine tahsis edilmesi konusu görüşüldü. Başkan Zolan burada yaptığı konuşmada, Buldan'ın tarihi binalar açısından zengin bir ilçe olduğunu belirterek, "Tarakçı Konağı, 1930’lu yıllarda Buldan ilçemizde  belediye başkanlığı yapan Talat Tarakçıoğlu'nun kaldığı ev. Bu tarihi değerimizi güzelce restore ettik ve inşallah Buldan Belediyemize tahsis edeceğiz" dedi.

"Eserler kullanıldığı zaman anlamlı"

Başkan Zolan, "Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak geçmişte Buldan Belediye Başkanlığı yapmış bir büyüğümüzün eserini ayağa kaldırmış olduk. Tarihi değerimizi Buldanımıza kazandırdık. Bu eserler kullanıldığı zaman anlamlı. Buldanımız sadece tarihi yapısıyla değil, ürettiği dokumalar, kestaneler ve diğer ürünleriyle de ayrı güzel" diye konuştu. Buldan Belediye Başkanı Mustafa Fahri Şevik ise, Buldan’da 250 tane tescilli bina olduğunu belirterek, "Buldan önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde hem bölgemiz için hem de ülkemiz için kültür mirası açısından mesafe alabilir. Başta şahsınız olmak üzere emek veren herkese şahsım ve ilçemiz adına şükranlarımı arz ediyorum, çok teşekkür ediyorum" dedi.

Tarakçı Evi  

Tarakçı Evi olarak bilinen konutun 1930'lu yıllarda Buldan Belediye Başkanlığı yapan Talat Tarakçıoğlu'nun dedesi Hacı Hasan tarafından yaptırıldığı biliniyor. Mimari ve süsleme özellikleri ile yapının 19. yüzyılın ikinci yarısında inşa edildiği ortaya çıkmaktadır. 19. yüzyıl Türk konut mimarisi özellikleri taşıyan yapı, bodrum kat üzerine üç katlı olarak inşa edilmiş ve cihannüma kısmı ve iki adet bahçesi ile dikkat çekiyor. İnşasında taş ve tuğla malzemenin kullanıldığı tarihi yapıda ahşap tavan, iç sofa ve zeminde bitkisel desenlerden oluşan karo mozaik tarihi yapının güzelliğini öne çıkaran unsurlar olarak gösteriliyor.