BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI TAMAMLANDI
Türkiye Kamu-Sen Başkanlar Kurulu, Eğitim ve Değerlendirme toplantısı Sona erdi.
Antalya’da gerçekleştirilen toplantıya Kamu Sen Denizli İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen (TSS) Şube Başkanı Rayif Kurşunoğlu ile bağlı sendikaların başkanları katıldı.
Toplantının kapanışında konuşan Türkiye Kamu Sen Genel Başkan Önder Kahveci, ‘’Toplantımız sonuçları itibariyle hayırlı olsun. Elbette çalışma ve faaliyetlerimiz sendikal mücadelemize katkı sağlayacak. Sonuç bildirgemizde Türkiye Kamu-Sen’in kararlığına vurgu yapacağız. Ülkemiz ve sendikal faaliyetler açısından zor süreçten geçiyoruz. Hem ekonomik alanda hem de demokrasi için hukukun üstünlüğü için mücadele veriyoruz. Bu bizim yükümlülüğümüzdür. Bizi diğerlerinden ayıran özelliklerimiz var, “Bizim ilkemiz önce ülkemiz” diyoruz. “Türkiye sevdamız ekmek için kavgamız” diyoruz. Biz her şartta sağlam bir şekilde ayakta duruyoruz. Çünkü kendi nevi şahsına münhasır bir duruşumuz var. Bizim için devlet ebed müddetir. Ama Şeyh Edebali’nin dediği gibi “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” diyoruz. Alanı boş bırakmayacağız, bırakırsak zemin kayar. Yaşanan toplu sözleşme süreci ortada. Bu nedenle tek çare memurun yakasından bunları düşürmektir. Bütçe kanununda değişiklikler yapılabilir, parlamento memura yapılan zammı revize edebilir. Bu konuyu sayın Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve siyasi partilerle paylaşacağız. Sözleşmeliler, bayram ikramiyesi, yardımcı hizmetliler, 3600 ek gösterge, bütün ek ödemelerin emekliliğe sayılması gibi konuların takipçisiyiz. Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşeceğiz ve bu maddelerde ilerleme sağlanmasının yolunu açacağız dedi.
“ARTIK YENİ BİR SİSTEM TÜRKİYE’YE KAZANDIRILMALIDIR”
Liyakat konusunun herkesin dilinde olduğunu ama gereğinin yapılmadığını kaydeden Kahveci, “Ülkemiz bu yükü artık taşıyamıyor. FETÖ’nün palazlanma sebebi kayırmacılıktır. Artık yeni bir sistem Türkiye’ye kazandırılmalıdır.4688 sayılı kanun artık değişmelidir. Toplu görüşme düzeni toplu sözleşme düzeninden çok daha iyiydi. Artık değişim zamanı geldi. Tarih her zaman Türkiye Kamu-Sen’i haklı çıkarmıştır. Grev hakkı, siyaset hakkı ve yönetime katılma hakkı gelmeli. Şartlar eşit olmalı ki müzakere eşit şartlarda olsun.Sendika 4.0 projemizin devamını getireceğiz. Bu çalışma proje haline dönecek ve uzu yıllar üzerinde çalışılacak. Şimdiden bunun çalışmalarını yapıyoruz. Bunu yapmak bizim sorumluluğumuzdur. Bunun yanında bir memur şurası düzenleyeceğiz. Kamu personel rejimi yeniden elden geçirilmeli. Bunun içinde gayretimiz sürecek. Bir uluslararası kadın çalıştayı yapmayı planlıyoruz. Kadınlarımızın çalışma hayatı ve sendikal örgütlenme içinde yer almaları için gayret göstereceğiz.Kurumlarda çete düzenine asla geçit vermeyeceğiz. Türkiye Kamu-Sen sorumluluğunun ve taşıdığı yükün bilincindedir. Hakkaniyetli ve adaletli bir yönetici atama sistemin istiyoruz. Bu konuda ısrarımız bıkmadan yılmadan sürecek.Türkiye Kamu-Sen Başkanlar Kurulu Eğitim ve Değerlendirme toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyor, Türkiye Kamu-Sen bayrağını illerinizde sizlere emanet ediyorum’’diye konuştu.
MESUT GÜLER/ATA NAİL ALTINOLUK




